DEMOCRAT-LIBERALII ŞI-AU ALES NOUA CONDUCERE: Rezultate oficiale: Vasile Blaga, reconfirmat preşedintele PDL

F. A.
Politică / 23 martie 2013

Rezultate oficiale: Vasile Blaga, reconfirmat preşedintele PDL

UPDATE 19:10:

Vasile Blaga a castigat un nou mandat de presedinte al Partidului Democrat Liberal, in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare PDL, in fata Elenei Udrea, potrivit rezultatelor oficiale anuntate de partid.

Vasile Blaga a obtinut 2344 voturi, adica 51,3%, in timp ce Elena Udrea a primit 2014 voturi.

UPDATE 18:55: Blaga a castigat alegerile; Udrea a cerut renumararea voturilor

Vasile Blaga a castigat un nou mandat de presedinte al Partidului Democrat Liberal, dupa un singur tur de scrutin, potrivit surselor de presa. Principalul sau contracandidat, Elena Udrea, a contestat rezultatul, iar Comisia a acceptat sa renumere voturile.

Vom reveni cu rezultatele oficiale.

UPDATE 17:50: Rezultate parţiale: Vasile Blaga - 53%, Elena Udrea - 43%, Monica Macovei - 3%

Rezultatele parţiale în urma voturilor delegaţilor pentru alegerea preşedintelui PDL arată că Vasile Blaga a obţinut până la acest moment 53% din voturi, fiind urmat de Elena Udrea cu 43% din voturi.

Monica Macovei a obţinut conform primelor rezultate 3% din voturi.

---

UPDATE 16:40: Votul delegaţilor pentru alegerea preşedintelui PDL s-a încheiat în urmă cu câteva minute

---

UPDATE 15:30: Mai mulţi delegaţi nu se găsesc pe listele de vot la alegerea preşedintelui PDL

---

UPDATE 14:24: Stolojan: "Blaga nu stă cu mâna pe clanţa de la uşa PDL în caz că nu îl alegem"

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a declarat că îl susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia partidului deoarece acesta nu stă "cu mâna pe clanţa de la uşa partidului" în caz că nu va fi ales:

"Nu cred că poate fi cineva în această sală care să pună la îndoială loialitatea domnului Blaga faţă de PDL. Nu cred că a simţit măcar o dată cineva din această sală că domnul Blaga stă cu mâna pe clanţa de la uşa PDL şi dacă nu îl alegem se mai gândeşte dânsul ce face. El a spus foarte limpede că ceea ce alegem noi astăzi este întotdeauna bun pentru dânsul", a susţinut Stolojan.

Acesta a mai arătat că nu are niciun dubiu privind capacitatea lui Blaga de a impune o viziune partidului:

"Şi aici s-au spus multe. În campaniile din ţară şi din păcate şi în presă «Domnul Blaga nu are viziune, e un bun organizator». Viziunile sunt în moţiuni. Eu nu cred că avem vreo viziune pe undeva, pe care nu o ştim noi. Şi dacă citiţi onest moţiunile, cele trei, veţi vedea că 95% din conţinutul lor vorbim de acelaşi lucru".

---

UPDATE 14:16: Blaga: "Obiectivul este câştigarea alegerilor din 2016"

Vasile Blaga, a prezentat, în discursul pentru delegaţii PDL, că partidul este pe un drum prost şi că este nevoie de o nouă viziune, de o creştere:

"Am candidat ca şi dumneavoastră şi ştiu ce spune lumea. Tocmai de aceea, am depus această moţiune. Am câştigat multe bătălii dar şi cu o serie de oameni tineri şi mă mândresc cu ei dar şi cu doamnele pe care le vedeţi pe scenă. Anul 2012 a fost cel mai polarizat, cel mai politizat an din politica românească. Oameni buni, am pierdut 12 din cei 14 preşedinţi de CJ şi 40% din primari. A venit vara, am fost de partea bună a lucrurilor, l-am apărat pe domnul preşedinte şi am fost de partea sa la fiecare miting şi a venit toamna şi am scos aproape 17%. Cât, de fapt, am luat şi la locale. Uitaţi-vă în statistici ca să vedeţi realitatea. Aud minciuni şi de la acest microfon".

În încheierea discursului, acesta a precizat că are drept obiectiv câştigarea alegerilor din 2016:

"Îmi iau un angajament faţă de dvs: PDL - un partid unit, pentru că va trebuie să reconstruim de la firul ierbii. Obiectivul este câştigarea alegerilor din 2016 şi participarea la guvernare pe uşa din dos!".

---

UPDATE 14:11: Macovei: "Eu am dovedit că duc până la capăt lucrurile pe care le propun"

Monica Macovei, şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la Convenţia PDL, susţinând că este puternică şi credibilă:

"Eu am dovedit că duc până la capăt lucrurile pe care le propun şi în care cred. Sunt puternică şi credibilă, cea mai credibilă dintre candidaţi. Cuvântul meu are mare greutate şi pe plan european. Eu nu mint ca Ponta, nu sunt coruptă ca Năstase, nu urăsc America şi Europa ca Antonescu, nu mă lepăd de Schengen, nu îmi bat joc de Justiţie ca Voiculescu", adăugând că "Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu. Cu mine nu le merge".

Aceasta a propus delegaţilor o soluţie "radicală" de a transforma PDL într-un partid de reformişti:

"Vă propun o soluţie radicală, un nou început, o cale neîncercată în politică. Vă propun să devenim un partid al reformiştilor".

Monica Macovei a precizat că PDL şi-a înjumătăţit performanţa electorală în patru ani şi a pierdut un milion de voturi în doar câteva luni.

"Am fost de multe ori aroganţi, am dezamăgit pe mulţi dintre alegătorii noştri. Am plătit electoral nu doar pentru austeritate, ci pentru că au lipsit decenţa şi compasiunea faţă de cei cărora le-am cerut austeritate. Ne-am pierdut credibilitatea şi am putea pierde şi mai mult. Contracandidaţii mei vă spun că PDL va câştiga alegerile. De ce ne-ar vota lumea, doar că vor fi dezamăgiţi de USL, că vom fi răul cel mai mic? Eu nu vreau asta, nu vreau să fim colectorul voturilor negative", a adăugat Macovei.

Ea a subliniat că democrat-liberalii trebuei să devină un partid de oamnei competenţi, care nu fac blaturi şi care să devină o alternativă la "mizeria" de pe scena politică numită USL.

"Trebuie să fim credibili, convingători, cinstiţi. Fără o opoziţie curajoasă, la baionetă, trădăm mandatul oamenilor. Vă propunem să redevenim marele partid al dreptei, să nu ne livrăm la bucată sau cu totul la PNL sau PSD. Propun această moţiune celor care vrem să ajungem la guvernare pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos".

---

UPDATE 14:00: Elena Udrea: "Partidul trebuie să se întoarcă de unde a plecat"

Elena Udrea a susţinut, în discursul de la Convenţia PDL, că partidul trebuie să se întoarcă de unde a plecat, să se reformeze, să schimbe modul de comunicare şi să devină, din nou, puternic.

"Depinde de noi să arătăm că am înţeles ce a nemulţumit şi că suntem aceiaşi care am reprezentat în 2009, suntem aceiaşi care dialogăm şi preluăm din proiectele lor, este nevoie să venim în fruntea partidului cu oameni care să atragă electoratul", a precizat aceasta în timpul discursului său.

Conform acesteia, PDL trenuie să îşi aleagă trendul pentru a deveni un adversar politic al PSD-ului:

"Este momentul adevărului pentru fiecare dintre noi, momentul în care alegel trendul pentru europarlamentare, să ajungă din nou un partid de 35% la alegeri, capabil să facă o alianţă de dreapta, un partid care se vrea adversar politic al PSD-ului, partidul acesta trebuie să fie puternic ca fiecare adversar sau partener să trateze cu noi ca de la egal la egal".

---

UPDATE 11:05: Băsescu: "Astăzi voi vorbi în calitate de preşedinte al României şi nu de membru al partidului PDL"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Convenţia PDL, că nu a venit să susţină niciun candidat din cursa pentru şefia PDL, dar şi-a explicat priorităţile, ca preşedinte al ţării noastre:

"Aici am venit cu dragoste, nu numai cu maşina preşedintelui României, am venit cu sufletul. Ceea ce nu mă va împiedica ca astăzi să vă vorbesc în calitate de preşedinte al României şi nu de membru al partidului PDL, pentru că nu mai sunt membru al acestui partid", a precizat acesta la începutul discursului său.

Traian Băsescu şi-a făcut cunoscute obiectivele în calitate de preşedinte al României, precizănd că astfel va putea fi un partener pe viitor al partidului:

"Ca să putem să fim parteneri în viitor, vreau să ştiţi obiectivele mele. Primul şi cel mai important obiectiv este continuarea şi accelerarea procesului de integrare în UE. Asta înseamnă trei lucruri esenţiale: acces în spaţiul Schengen, acces în eurozonă şi o economie competitivă care să nu fie zdrobită de exigenţele Europei.

Al doilea obiectiv este legat de tineret. (...) Acest obiectiv este realizabil prin crearea de locuri de muncă pentru tineri şi prin Legea Educaţiei. PDL trebuie să se bată pentru a asigura resursă financiară pentru crearea de locuri de muncă. Tot în acest context, promovarea tinerei generaţii în administraţia locală. Daţi-le o şansă!", a declarat preşedintele în prima parte a discursului său.

Ca şef al statului, acesta a mai evidenţiat un alt obiectiv fundamental privind "crearea de condiţii în ţară, ca România să fie apărată în interiorul UE", accentuând că dosarele penale ale miniştrilor ar putea determina ca ţara noastră să facă paşi înapoi.

"Voi nu aţi tolerat miniştri cu dosare penale, pentru mine rămâne un obiectiv respectarea instituţiilor statului, inclusiv de cei mai mari politicieni".

Absorbţia fondurilor europene pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea ţării a reprezentat ultimul obiectiv adus în vedere de Traian Băsescu.

"O să vă spun un lucru pe care presa nu îl recunoaşte: Faptul că 2011 a fost cel mai bun an pentru absorbţia fondurilor europene. Vă pot spune că guvernul Emil Boc a plecat de la guvernare cu un nivel de absorbţie de 11% iar acum nivelul de absorbţie a ajuns la 12,2% în condiţiile în care diferenţa a fost dată numai de facturi emise în mandatul lui Emil Boc iar acest lucru tinde să devină una din marile probleme ale României".

---

UPDATE 10:33: Preşedintele Traian Băsescu participă, astăzi, la Convenţia Naţională a PDL

---

Democrat-liberalii s-au reunit, astăzi, la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL pentru a-şi alege preşedintele dintre candidaţii Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Actualul preşedinte Vasile Blaga candidează cu moţiunea "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", moţiunea Elenei Udrea se intitulează "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", iar cea a Monicăi Macovei se numeşte "Reformiştii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb