Deputaţii PNL Dolha şi Crăciunescu au depus mai multe amendamente pentru revizuirea Constituţiei

F.A.
Politică / 29 mai 2013

Deputaţii liberali Mircea Dolha şi Grigore Crăciunescu au depus un amendament la articolul 48 din Constituţie referitor la întemeierea unei familii, potrivit unui comunicat de presă.

"Amendamentul nostru, susţinut prin semnătură de încă 47 de colegi parlamentari, are la bază morala creştină, tradiţia ce caracterizează ca şi structură poporul român. Peste 92% dintre cetăţenii ţării sunt creştini, pentru care căsătoria între un bărbat şi o femeie este firească", a întărit liberalul Grigore Crăciunescu. Din dorinţa de a avea un sprijin din partea Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte culte reprezentate în România, Mircea Dolha şi Grigore Crăciunescu vor transmite acestora o scrisoare în care să îşi prezinte punctul de vedere şi importanţa introducerii acestei modificări în Constituţia României.

Deputaţii PNL Mircea Dolha şi Grigore Crăciunescu au depus la Comisia de revizuire a Constituţiei şi un amendament prin care propun ca nici o minoritate, cu excepţia celor cu rădăcini comune şi atestate ştiinţific cu românii, să nu poată folosi în titulatura ei oficială termenul "român". "Cu exepţia minorităţilor care au rădăcini comune atestate ştiinţific cu românii, nicio altă minoritate nu poate folosi în titulatura ei oficială termenul de român, derivate ale acestuia sau sonorităţi asemănătoare, care pot crea confuzie, inducând o falsă origine română", se arată în amendamentul depus de parlamentarii liberali.

O altă propunere prezentată a vizat posibilitatea schimbării formei de guvernământ care, în opinia iniţiatorilor, se va putea face doar prin referendum la care să participe 50% plus 1 dintre alegătorii înscrişi pe listele de vot. "Cetăţenii ţării au dreptul să îşi aleagă forma democratică de guvernământ pe care o doresc. Trecerea de la o formă de guvernare la alta se poate face prin referendum. cu prag de participare de 50% +1.", au motivat iniţiatorii, deputatul Mircea Dolha susţinând, în pledoaria de argumentare, şi că "un demers de o asemenea complexitate nu poate fi realizat decât prin susţinerea unei largi majorităţi a cetăţenilor cu drept de vot".

În încheiere, un alt aspect vizat de amendamentele depuse l-a reprezentat obligativitatea votului exprimat de către toţi cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 până în ziua alegerilor inclusiv. În opinia celor doi deputaţi, o astfel de prevedere ar plasa România în rândul altor state cu o experienţă democratică consistentă, precum Grecia, Italia sau Belgia. "Faptul că am depus aceste amendamente repreprezintă parte a activităţii noastre parlamentare şi, cu siguranţă, ele îşi vor găsi locul sub o formă sau alta, în viitoarea Constituţie a României", au concluzionat deputaţii PNL.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb