DEZBATERE, PE INDIVIDUAL, CU ACUZAŢII RECIPROCE Dăncilă şi Iohannis, singuri în faţa electoratului

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 noiembrie 2019

Dăncilă şi Iohannis, singuri în faţa electoratului

Viorica Dăncilă: "Eu nu am intervenit niciodată în justiţie, iar când ministrul justiţiei a încercat să intervină, eu am intervenit"

Klaus Iohannis: "PSD a dorit să acapareze şi să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupţie, ci şi marile sisteme"

Campania electorală atipică pentru turul al doilea al prezidenţialelor a continuat, aseară, cu dezbaterile individuale pe care cei doi candidaţi, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, le-au avut cu reprezentanţii mass-media.

Candidata PSD, Viorica Dăncilă, a organizat dezbaterea de la Palatul Parlamentului cu o oră înainte ca actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis să susţină dezbaterea de la Biblioteca Centrală Universitară. Dăncilă a comparat deplasările externe ale lui Klaus Iohannis cu cele ale sale în calitate de premier şi a afirmat că din toate întâlnirile internaţionale preşedintele nu a obţinut nimic pentru ţară, nici măcar aderarea în spaţiul Schengen.

Dăncilă a continuat: "În timpul guvernării PSD, România a avut a doua cea mai mare creştere economică din UE. Salariul minim a crescut, salariile medicilor s-au triplat şi astfel am oprit exodul. Salariile profesorilor au cres­cut cu 80%, au crescut salariile în apărare, ordine publică. Am finalizat construcţia a peste 100 de grădiniţe şi creşe. Iohannis şi-a blocat postul de profesor şi a avut «România educată», care nu s-a concretizat cu nimic.

Am dotat spitalele cu aparatură modernă. Singurul lucru pe care l-a făcut Klaus Iohannis în domeniul sănătăţii a fost să afecteze programul de rezidenţiat. A realizat ce ştie cel mai bine: să blocheze. Vedem un preşedinte cu o abordare extremistă, care nu înţelege că preşedintele României nu este preşedintele unui partid politic, este preşedintele tuturor românilor. Un preşedinte trebuie să vină în faţa românilor, nu să jigneas­că, ci să vină cu soluţii şi să recapete demnitatea românilor".

În discursul său, Viorica Dăncilă nu a spus nimic despre asaltul pe care puterea politică l-a dat asupra independenţei justiţiei. Întrebată de reprezentanţii presei în legătură cu acest lucru, Dăncilă a spus că nu îşi asumă asaltul dat de social-democraţi.

Dăncilă a precizat: "Eu nu am intervenit niciodată în justiţie, iar când ministrul justiţiei a încercat să intervină, eu am intervenit. Preşedintele nu trebuie să intervină în justiţie, pentru că trebuie să fie un model".

Menţionăm că, atât timp cât Dăncilă a condus Guvernul, au fost adoptate mai multe ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, printre care se numără OUG 90/2018 privind operaţionalizarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, OUG 7/2019.

În domeniul politicii externe, Dăncilă a spus că trebuie să avem o relaţie normală cu China şi cu Rusia. În ches­tiunea mutării ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim, Dăncilă a menţionat că va respecta legea şi va solicita punctul de vedere al instituţiilor cu atribuţii în acest domeniu.

În replică, la dezbaterea organizată de PNL pentru candidatul Klaus Iohannis, acesta a spus: "PSD a dorit să acapareze şi să distrugă nu doar statul de drept, nu doar lupta anticorupţie, ci şi marile sisteme. Şi-a înşurubat neamurile, găştile de partid în toate instituţiile statului. M-am opus încercărilor pesediste de a acapara statul român şi, de multe ori, surprinzător pentru ei, am avut succes".

El a menţionat că a dorit să fie un preşedinte care generează soluţii, abordări comune agreate cu toţi partenerii instituţionali, pentru atingerea obiectivelor naţionale importante şi pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale ţării.

Printre succesele sale, Klaus Iohann­is a enumerat alocarea a 2% din PIB pentru apărare, summit-ul european de la Sibiu în care a fost creionat parcursul Uniunii Europene până în anul 2024, apărarea independenţei justiţiei, contracararea efectelor toxice în exterior ale guvernării pesediste, menţinerea României pe traiectoria europeană, în spaţiul valorilor europene şi transatlantice, majorările salariale.

Candidatul PNL a opinat, printre altele, că PSD trebuie înlăturat din decizia statului român, dar nu oricum, ci prin vot, chiar şi prin votul la alegerile prezidenţiale de duminică.

La închiderea ediţiei, cei doi candidaţi la preşedinţie încă mai răspundeau la întrebările jurnaliştilor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. În democrație Dăncilă-Iohannis au fost aruncați la "gunoi" din politică ?

    Peste 52% din țară nu s-a prezentat la vot + alegători care au pus de două ori ștampila ( semn că nu au cu cine vota din cei 14) cât la sută este ? 

    Democrația actuală a creat dezbatere electorală la aceeași oră de 7 tv-uri transmiteau în direct ca pe Ceaușescu doar pe Iohannis iar Dancilă vorbea singură ? 

    " Un scaun distanță" a spus cel din st președintelui între Geaoană și Iohannis asta înseamnă că vroia Sasu-n Psd o dată ? 

    Care jurnalist va fii viitor parlamentar în țară sau afară ( pe modelul Turcescu ) ?

    25% din alegători au WC-ul în curte de aia cresc salariul minim și vechi-Noi veniți, canalizare ioc, gazul pe hârtie ? 

    acesta era un program de propus, acum se cearta ca precupetele în târg și alegătorul e complet debusolat

    stie tot videle, i-am meditat gratis, aria cercului e raza la patrat, aria patratului e diagonala la triunghi si aria triunghiului e asimptota la cerc or doi. dar daca vreti sa discutam in particular mai multa matematica, nu-l intrebati pe Johannis, el nu stie, e strain dictator, intrebati copiii meditati de mine, de exemplu Sindile de Teleorman, el stie cu geometria, ca-i roman neaos nu Arhimede d-asta sau ceva Euclid, niste ca Johannis, tradatori de tara. a lor tara, ca de, nu erau din Teleorman

    De ce coabitează bine și fără legea răspunderii magistraților?????

    Lăsați-o moartă! S-a văzut de la o poștă că iepurașul Klaus a făcut pe el de frică. Și-a aranjat o întâlnire cu niște (...) ca el în loc să se întâlnească direct cu contracandidata sa. La o confruntare directă Veorica l-ar fi călcat în picioare pe (...). Asta-i realitatea, indiferent de cum o întoarceți voi din condei.

    1. Și marmota învelea ciocolata in staniol.

      Daaaa ... Iar ciocolata poate fi cum vrea cel care o împachetează : amară. dulce, cu trufe, cladă sau tare ca piatra etc etc etc etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb