DIDIER REYNDERS,COMISAR EUROPEAN PENTRU JUSTIŢIE: "Instanţele şi organismele statelor membre, obligate să asigure supremaţia dreptului UE"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 21 aprilie 2021

Principiul supremaţiei dreptului Uniunii Europene impune nu numai instanţelor de judecată, ci şi tuturor organismelor statelor membre - inclusiv Curţilor Constituţionale - să asigure efectul deplin al normelor UE, arată Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, într-un răspuns la o solicitare depusă de europarlamentarul român Maria Grapini.

În solicitarea respectivă, deputatul european dorea să ştie dacă într-un stat, membru în Uniunea Europeană, în care guvernul sau preşedintele nu respectă decizia Curţii Constituţionale, este încălcat statul de drept şi, totodată, cum pot să fie în siguranţă şi protejaţi cetăţenii europeni dintr-un stat în care deciziile Curţii Constituţionale nu sunt puse în aplicare.

În răspunsul său, comisarul Didier Reynders a precizat că independenţa, calitatea şi eficienţa sunt parametrii definiţi ca aparţinând unui sistem judiciar eficace şi a avertizat că hotărârile definitive ale unor instanţe de judecată independente, inclusiv cele ale Curţilor Constituţionale, trebuie să fie respectate de alte organisme de stat.

Cu toate acestea, comisarul european pe Justiţie a adăugat că, atunci când acţionează în cadrul competenţelor care le revin, alte organisme de stat au obligaţia de a respecta hotărârile menţionate, cu condiţia ca acest lucru să nu afecteze aplicarea efectivă a dreptului Uniunii.

"În această privinţă, Comisia reaminteşte faptul că, în conformitate cu jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, principiul supremaţiei dreptului Uniunii impune nu numai instanţelor de judecată, ci şi tuturor organismelor statelor membre să asigure efectul deplin al normelor Uniunii", a conchis Didier Reynders.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cu alte cuvinte, daca un stat a facut imprudentza de a intra in UE, inseamna ca s-a subordonat total Justitiei UE, deci dpdv al suveranitatii si independentei, a inghitit la maxim, niste "placute suedeze" europene! O spune cu subiect si predicat, matraguna asta de comisar sovietic al UESS!

    1. Dacă nu-ți place să te subordonezi dreptului UE, vezi mai la dreapta (pe hartă) te așteaptă Maica Rusie.

      Daca asa faci tu conexiunile logice, e clar ca te masturbezi non-stop! Vezi sa nu te ineci in propriul tau lichid seminal!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb