DIN CAUZA CONCURENŢEI ELECTROPUTERE PARC Sonae Sierra schimbă conceptul proiectului din Craiova

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 mai 2012

Compania portugheză Sonae Sierra caută un nou concept pentru centrul comercial Adora Mall Craiova, care să facă faţă concurenţei create în oraş prin lansarea în toamna anului trecut a proiectului Electroputere Parc de către grupul belgian K&S Developments. "Avem un competitor în oraş, încercăm să găsim conceptul care să ne diferenţieze. Nu facem un proiect în care să venim cu aceiaşi chiriaşi. Lucrăm la prima fază a proiectului, dar vrem să facem un centru comercial diferit pentru că altfel este canibalism", a declarat ieri Ingo Nissen, directorul pentru România al Sonae Sierra.

Iniţial, proiectul urma să aibă circa 60.000 de metri pătraţi şi să atragă investiţii de peste 100 de milioane de euro.

"Una dintre alternative ar fi să transformăm proiectul într-un centru de proximitate, cu o suprafaţă mai mică decât cea iniţială. Este greu să construieşti un centru bazat pe entertainment, din cauza puterii de cumpărare redusă din Craiova", a adăugat Nissen, citat de Mediafax. El spune că înţelegerile pe care compania le are deja semnate cu viitori chiriaşi vor fi amânate.

Proiectul este amplasat pe strada Caracal, în apropiere de Parcul "Romanescu", iar anul trecut Sonae Sierra a anunţat că a preînchiriat 40% din suprafaţa disponibilă. Printre chiriaşi erau anunţaţi Cora, Cinema City, Orsay, Inmedio, Arsis, Pure Fitness şi Maxbet.

Deocamdată, construcţia este la nivelul parcării subterane, iar cheltuielile realizate până acum au fost suportate integral de Sonae Sierra.

K&S Developments a deschis la sfârşitul anului trecut prima fază din Electroputere Parc, cu o suprafaţă totală de peste 71.000 metri pătraţi. Proiectul a fost dezvoltat pe terenul fostei fabrici Electroputere Craiova şi a atras majoritatea retailerilor importanţi internaţionali şi locali.

Sonae Sierra mai deţine un teren în Ploieşti unde avea în plan să construiască un tot un centru comercial, însă lucrările sunt suspendate.

"Nu există finanţare disponibilă. Finanţarea este foarte, foarte greu de obţinut în prezent. Dacă ar fi vorba de un centru comercial în centrul Bucureştiului probabil poţi obţine finanţare, dar în oraşe mai mici este foarte dificil. Cred că, în următorii 3-5 ani, problemele legate de finanţare se vor menţine. Nu intenţionăm însă să vindem terenul din Ploieşti", a adăugat Nissen.

Compania anunţa în 2008 că va cons-trui în România trei centre comerciale, la Ploieşti, Craiova şi Bucureşti, inves-tiţii care totalizează circa 900 milioane euro, pentru care însă nu a fost anunţat programul de dezvoltare, revizuit din cauza problemelor financiare. În Bucureşti, compania urma să dezvolte centrul comercial ParkLake din Titan împreună cu Caelum Development, dar Sonae Sierra s-a retras din proiect.

Sonae Sierra a intrat pe piaţa din România în 2007, prin achiziţia unui mall în Râmnicu-Vâlcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb