DIN PROFITUL ULTIMELOR TREI TRIMESTRE ALE ANULUI TRECUT TeraPlast va acorda dividende de 32,7 milioane de lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2022

TeraPlast va acorda dividende de 32,7 milioane de lei

Compania a distribuit deja dividende de 226,6 milioane de lei, din profitul primului trimestru al lui 2021, ce a inclus vânzarea diviziei Steel

Pentru acest an, TeraPlast şi-a bugetat un profit net de 69,4 milioane de lei, mai mare cu 64% faţă de cel al anului trecut

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) va acorda dividende în valoare de 32,68 milioane de lei din rezultatul ultimelor trei trimestre ale anului trecut, începând cu data de 29 iulie, conform hotărârii de ieri a acţionarilor companiei, publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna iulie a anului trecut, TeraPlast a distribuit dividende în valoare de 226,6 milioane de lei, din profitul primului trimestru ce a inclus vânzarea diviziei Steel.

Acum dividendul unitar este de 0,015 lei, echivalentul unui randament brut de 2% faţă de preţul de astăzi al titlurilor TRP, de 0,761 lei. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende este 11 iulie.

Tot ieri, acţionarii TeraPlast au aprobat răscumpărarea de către companie a cel mult 2,76 milioane de acţiuni proprii, achiziţiile urmând să se facă la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 2 lei/titlu.

Titlurile urmează să fie folosite în cadrul unui program de tip stock option plan, pentru implementarea unui sistem de remunerare a angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din Grupul TeraPlast, a administratorilor şi a directorilor executivi ai societăţii, care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a personalului, conform raportului de la BVB.

Pentru acest an, TeraPlast şi-a bugetat afaceri de 788,9 milioane de lei, cu 28% peste cele din 2021, şi un profit net de 69,4 milioane de lei, mai mare cu 64% comparativ cu cel din anul trecut.

La finele anului trecut, Dorel Goia deţine 46,83% din TeraPlast, companie cu o evaluare bursieră de 2,18 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb