DNA: Directorul sportiv al Sălii Polivalente, trimis în judecată pentru şantaj şi luare de mită

Alexandru Costea
Anticorupţie / 23 septembrie 2015

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi luare de mită, potrivit unui comunicat de presă.

În perioada aprilie - august, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 10.000 euro şi foloase materiale constând în cedarea unei construcţii deţinute de firma acestuia către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată a directorului sportiv al Sălii Polivalente, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care inculpatul Bitu a solicitat practic jumătate în scopul derulării de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma acestuia din urmă şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia respectivă. În acelaşi context, în schimbul banilor şi foloaselor pretinse, el s-a angajat faţă de acelaşi denunţător ca, la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui Bitu să fie asociaţi", susţin procurorii.

DNA precizează că, pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

"În aceste condiţii, în aprilie 2013, Bitu a ameninţat un alt om de afaceri, denunţător în cauză, că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de inculpat. În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în mai 2013, Octavian Bitu a reiterat ameninţările şi l-a înştiinţat pe denunţător că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", se mai spune în comunicat.

În 1 septembrie, în acelaşi scop, arată DNA, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denunţători suma de 10.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb