DNA extinde urmărirea penală pe numele avocatului Radu Pricop

Elena Deacu
Anticorupţie / 20 mai 2015

Actualizare 12:33

Procurorii DNA au dispus extinderea penală pe numele avocatului Radu Pricop, pentru instigare la fals în declaraţii, în dosarul în care fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este acuzat de şantaj.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Radu Pricop, în contextul unor discuţii, i-a propus lui Lucinschi, pentru a obţine o sumă de 2.000.000 euro de la un om de afaceri, încheierea cu acesta din urmă a unui contract de împrumut.

Astfel, Lucinschi trebuia să declare, în mod nereal, în faţa notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.Prin această conduită, Pricop l-a instigat pe Lucinschi să comită infracţiunea de fals în declaraţii, în data de 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

---

Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la şantaj.

La intrarea în sediul DNA, el nu a făcut nicio declaraţie presei.

Potrivit surselor din presă, este posibil ca anchetatorii să extindă cercetările faţă de Pricop, după ce marţi au făcut acelaşi lucru în cazul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. Acesta este cercetat în dosar pentru şantajarea unui om de afaceri. Radu Pricop este cercetat de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la şantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

De asemenea, Radu Pricop este anchetat de DNA şi într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul "Moşia Brătienilor", în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din judeţul Argeş.

DIICOT şi-a declinat, pe 16 martie, în favoarea DNA competenţa în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb