"Dole" negociază vânzarea unor operaţiuni către "Itochu"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2012

Operaţiunile "Dole" din Asia includ plantaţii de banane din Filipine.

Operaţiunile "Dole" din Asia includ plantaţii de banane din Filipine.

"Dole Food" Co. din SUA poartă discuţii avansate pentru vânzarea operaţiunilor globale din domeniul produselor alimentare ambalate şi cel al fructelor şi legumelor proaspete din Asia către "Itochu" Corp. - a treia casă de comerţ din Japonia.

"Itochu" aşteaptă să finalizeze afacerea cu "Dole" în luna noiembrie, conform anunţului companiei nipone, care adaugă, însă, că detaliile afacerii nu au fost stabilite deocamdată. La rândul lor, oficialii "Dole" spun: "Niciun acord definitiv nu a fost semnat până în acest moment. Continuăm discuţiile cu mai multe părţi, în privinţa acestor active şi a altor aspecte".

Unele surse apropiate discuţiilor, citate de publicaţia japoneză Nikkei, spun că valoarea tranzacţiei dintre cele două companii ar putea fi de 1,7 miliarde dolari.

Operaţiunile "Dole" din Asia includ plantaţii de ananas şi banane din Filipine, precum şi centre de maturare şi distribuţie din Japonia, Coreea de Sud, China, Australia, Taiwan şi Thailanda. Afacerile "Dole" din Japonia şi Coreea au generat vânzări de 998,5 milioane de dolari anul trecut, potrivit Bloomberg.

"Itochu", societate care obţine peste 50% din profit din tranzacţiile cu metale şi energie, a realizat, în martie 2011, cea mai mare achiziţie din ultimul deceniu: distribuitorul britanic de anvelope "Kwik-Fit Group" Ltd., pentru 637 milioane de lire sterline (1,03 miliarde dolari).

"Itochu" vrea să-şi dubleze profitul realizat în domeniul alimentar la 40 de miliarde yeni (514 milioane de dolari) în trei ani. Divizia de profil din cadul companiei a avut un câştig net de 22,4 miliarde yeni în anul fiscal încheiat în 31 martie, aducând 7,5% din profitul record obţinut de "Itochu" în perioada menţionată: 300,5 miliarde yeni. "Itochu" realizează tranzacţii cu grâu, uleiuri vegetale, soia, zahăr şi băuturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb