Donald Trump anunţă că nu se va prezenta la ceremonia de învestire în funcţie a lui Joe Biden

J.P.
Internaţional / 8 ianuarie 2021

Donald Trump anunţă că nu se va prezenta la ceremonia de învestire în funcţie a lui Joe Biden

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat astăzi pe Twitter, că nu va participa la inaugurarea succesorului său la Casa Albă în data de 20 ianuarie, încălcând una dintre cele mai vechi tradiţii ale republicii americane şi transferului paşnic de putere, relatează Digi24.

"Pentru toţi cei care au întrebat, nu voi participa la inaugurarea de pe 20 ianuarie", a scris Donald Trump pe Twitter, evitând din nou să pomenească numele succesorului său la Casa Albă.

Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un preşedinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când preşedintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Trump nu a oferit detalii cu privire la ce plănuieşte să facă în cele 12 zile de mandat care i-au mai rămas, însă există posibilitatea ca acesta să fie din nou pus sub acuzare, pe ultima sută de metri, asaltului asupra Capitoliului pe care l-a instigat în ziua de 6 ianuarie, când au fost validate rezultatele alegerilor prezidenţiale din cele 50 de state. Leadership-ul democrat al celor două camere ale Congresului american a anunţat deja că va începe procedura de impeachment, dacă cabinetul nu va acţiona în vederea îndepărtării lui Trump de la putere prin invocarea amendamentului 25 la Constituţia Statelor Unite.

Conform CNN, Ivanka Trump, şeful de cabinet Mark Meadows şi consilierul Pat Cipollone i-au spus lui Trump că există o şansă reală ca el să fie îndepărtat din funcţie printr-una din cele două proceduri, dacă nu denunţă cu subiect şi predicat insurecţia care a avut loc în 6 ianuarie.

Astfel, Trump a trebuit să se schimbe la 180 de grade în ultimul discurs, şi să îi condamne pe susţinătorii săi violenţi, deşi doar cu o zi înainte anunţase că îi "iubeşte". Preşedintele în exerciţiu nu a exprimat încă nicio opinie sau mesaj de regret pentru poliţistul care şi-a pierdut viaţa în urma asaltului de la Capitoliu.

Joe Biden şi Kamala Harris, câştigătorii alegerilor din 3 noiembrie, for fi învestiţi în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, în după-amiaza zilei de 20 ianuarie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Bărbat adevarat !

    1. Presedinte adevarat !

    Cum naiba sa mearga la inaugurarea marionetei ambulante Biden ?

    Joe mai are putin si pleaca cu baba cu coasa !!! 

    1. Tu, dacă ai fi in locul lui Trump, ai merge la ceremonia sau mascarada de înscăunare a FIAREI pe tronul de domnie, sa te închini acesteia? Nici eu!

      Clădirea Capitoliului in sine e un cuib de șerpărie masonică, mi-am dar seama după ce am văzut interiorul..acolo vor avea loc înscăunarea pe tron și plecăciunile oficiale. 

    Reacție normala, vis a vis un hot, un agent chinez. Bravo Trump.

    1. Patru comentarii pe care le accept.Oare ne facem bine?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb