Donald Trump, rănit în timpul unui atac armat

S.B.
Internaţional / 14 iulie

Donald Trump, rănit în timpul unui atac armat

Actualizare - Trump: "Este mai important ca oricând să fim uniţi"

Este mai important ca oricând să fim uniţi, a transmis duminică Donald Trump, după tentativa de asasinat împotriva sa în timpul unui miting de campanie, informează Agerpres.

"În acest moment, este mai important ca niciodată să fim uniţi şi să ne arătăm adevăratul caracter ca americani, rămânând puternici şi hotărâţi", a scris Trump într-o postare pe reţeaua Truth Social.

El a mai spus că se roagă pentru recuperarea celor răniţi în tentativa de asasinat asupra sa.

"Vom păstra în inimă amintirea cetăţeanului care a fost ucis într-un mod atât de groaznic", a mai scris el.

---

Actualizare - Kremlinul acuză administraţia Biden că a creat atmosfera pentru tentativa de asasinare a lui Trump

Kremlinul susţine că nu crede că actuala administraţie americană este responsabilă pentru tentativa de asasinat de sâmbătă asupra candidatului prezidenţial Donald Trump, dar că ea a creat atmosfera care a provocat atacul, informează Agerpres.

"Nu credem că încercarea de a-l elimina şi asasina pe Trump a fost organizată de autorităţile actuale", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Dar atmosfera din jurul candidatului Trump a provocat ceea ce America înfruntă astăzi", a adăugat el.

"După numeroase încercări de a-l înlătura pe candidatul Trump de pe arena politică - folosind mai întâi instrumente judiciare, instanţele, procurorii, încercările de a discredita politic şi de a compromite candidatul -, era evident pentru toţi observatorii externi că viaţa sa era în pericol", a mai spus Peskov.

---

Actualizare - Mircea Geoană: "Trebuie să facem front comun împotriva violenţei de orice fel"

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, după ce Donald Trump a fost rănit uşor la un miting în Pennsylvania, că trebuie să facem front comun împotriva violenţei de orice fel, subliniind că politica este locul de întâlnire al ideilor şi proiectelor, nu al gesturilor agresive, informează news.ro.

"Trebuie să facem front comun împotriva violenţei de orice fel! Politica este locul de întâlnire al ideilor şi proiectelor, nu al gesturilor agresive. Gândurile noastre sunt alături de preşedintele Trump şi ne bucurăm că tentativa de asasinat a eşuat. Rugăciunile nostre merg către victima acestui atac şi familia sa", a scris Geoană pe Facebook.

---

Actualizare - Jens Stoltenberg afirmă că este şocat de tentativa de asasinat asupra lui Trump

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică "şocat" de tentativa de asasinare a fostului preşedinte american Donald Trump, subliniind că "aliaţii sunt uniţi pentru a ne apăra libertatea şi valorile", informează Agerpres.

"Sunt şocat de tentativa de asasinare a preşedintelui Trump. Îi doresc însănătoşire grabnică", a scris el pe platforma X.

"Condamn atacul. Violenţa politică nu îşi are locul în democraţiile noastre. Aliaţii NATO sunt uniţi pentru a ne apăra libertatea şi valorile", a adăugat Stoltenberg.

---

Actualizare - Elena Lasconi: "Ura duce la violenţă, iar violenţa omoară însăşi ideea de democraţie"

Peşedintele USR, Elena Lasconi, subliniază că tentativa de asasinat care l-a vizat pe fostul preşedinte american Donald Trump este profund inacceptabilă şi că violenţa omoară însăşi ideea de democraţie, informează news.ro.

"În momentele acestea, să fim uniţi şi să spunem răspicat că ura şi violenţa nu îşi au locul în politică", declară Elena Lasconi.

Ea consideră că nu aşa trebuie pierdute sau câştigate alegerile într-o democraţie.

"Întreaga lume se uită către Statele Unite, ca la un exemplu de libertate şi democraţie. Acum mai mult decât oricând trebuie să ne întrebăm în ce fel de societate vrem să trăim. Una cu ură şi violenţă? Sau una cu iubire şi toleranţă?", arată preşedinta USR.

---

Actualizare - Klaus Iohannis se declară îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte Trump

Preşedintele Klaus Iohannis se declară îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte american Donald Trump, considerând că violenţa şi agresiunea nu sunt atributele niciunei democraţii, informează news.ro.

"Sunt îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoşire rapidă şi completă. Violenţa şi agresiunea nu sunt atributele niciunei democraţii. Noi românii suntem amături de poporul american", a scris Iohannis pe X.

---

Actualizare - Nicolae Ciucă: "Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare"

Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare şi de întrunire, afirmă duminică preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, după ce Donald Trump a fost rănit uşor la un miting în Pennsylvania, FBI calificând incidentul armat drept "tentativă de asasinat", informează news.ro.

"Ura, prejudecăţile şi violenţa nu au loc în existenţa niciunei democraţii. Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare şi de întrunire. Îi doresc recuperare uşoară. Dumnezeu să-l binecuvânteze şi Dumnezeu să binecuvânteze poporul american!", a scris Ciucă pe X.

---

Actualizare - Macron: "Atacul asupra lui Trump este o tragedie pentru democraţiile noastre"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump reprezintă o tragedie pentru democraţiile din întreaga lume, informează news.ro.

Gândurile mele sunt alături de preşedintele Donald Trump, victima unei tentative de asasinat, căruia îi transmit cele mai bune urări de însănătoşire grabnică. Un militant a murit şi mai mulţi au fost răniţi. Aceasta este o tragedie pentru democraţiile noastre. Franţa împărtăşeşte şocul şi indignarea poporului american", a scris Macron pe X.

---

Actualizare - Marcel Ciolacu: "Indiferent de diferenţele politice, recurgerea la violenţă nu este niciodată justificată"

Indiferent de diferenţele politice sau ideologice, recurgerea la violenţă nu este niciodată justificată sau acceptabilă, afirmă liderul PSD premierul Marcel Ciolacu după ce Donald Trump a fost rănit uşor la un miting în Pennsylvania, FBI calificând incidentul armat drept "tentativă de asasinat", informează news.ro.

"Transmit gândurile mele de recuperare rapidă preşedintelui Trump şi tuturor victimelor acestui atac oribil! Indiferent de diferenţele politice sau ideologice, recurgerea la violenţă nu este niciodată justificată sau acceptabilă", a scris Ciolacu pe X.

---

Actualizare - Zelenski: "Violenţa nu ar trebui să prevaleze niciodată"

"Violenţa nu ar trebui să prevaleze niciodată", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe X, după împuşcăturile de la mitingul lui Donald Trump, calificate de FBI drept o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte, informează news.ro.

"Am aflat cu consternare despre împuşcarea fostului preşedinte al SUA Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania. O astfel de violenţă nu are nicio justificare şi nu îşi are locul nicăieri în lume. Violenţa nu ar trebui să prevaleze niciodată. Sunt uşurat să aflu că Donald Trump este acum în siguranţă şi îi doresc o recuperare rapidă. Condoleanţele mele merg către apropiaţii victimei acestui atac, un participant la miting.Transmit multă putere tuturor celor care sunt îngroziţi de acest eveniment. Îmi doresc ca America să iasă mai puternică din această situaţie", a scris Zelenski pe X.

---

Actualizare - Donald Trump a ajuns la New Jersey

Donald Trump a ajuns în New Jersey, la câteva ore după ce a fost împuşcat la un miting în Pennsylvania, informează news.ro.

Fostul preşedinte a fost văzut coborând treptele unui avion după ce a aterizat în Newark, la aproximativ şase ore după împuşcăturile de la miting.

---

Actualizare - FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul lui Trump drept tentativă de asasinat

FBI a calificat împuşcăturile de la mitingul fostului preşedinte Donald Trump de sâmbătă seara drept o tentativă de asasinat, informează news.ro.

"În această seară, am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului nostru preşedinte Donald Trump. Este încă o scenă a crimei activă", a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh, în cadrul unei conferinţe de presă în Butler, Pennsylvania.

El a declarat că autorităţile "lucrează neîncetat pentru a încerca să identifice persoana care a făcut acest lucru şi orice motive care stau la baza acestei acţiuni" şi a cerut publicului să transmită orice informaţii care ar putea ajuta.

---

Actualizare - Viktor Orban: "Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre Trump"

Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre Donald Trump, a scris pe X premierul ungar Viktor Orban, un susţinător de lungă durată al fostului preşedinte republican, informează news.ro

"Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de preşedintele DonaldTrump în aceste momente întunecate", a scris el pe Twitter.

---

Actualizare - Joe Biden: "Mă bucur să aud că Trump este bine"

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, afirmă că a fost informat cu privire la atacul de la mitingul contracandidatului său, Donald Trump, afirmând că "se bucură să audă ca Trump este bine", potrivit CNN.

"Am fost informat cu privire atacul de la mitingul lui Donald Trump din Pennsylvania. Sunt fericit să aud că este în siguranţă şi că se simte bine. Mă rog pentru el şi familia sa, precum şi pentru toţi cei care au fost la miting, în timp ce aşteptăm mai multe informaţii. Jill şi cu mine suntem recunoscători Serviciului Secret pentru că l-au dus în siguranţă. Nu există loc pentru acest tip de violenţă în America. Trebuie să ne unim ca naţiune pentru a condamna aceste comportamente".

Biden a fost în mare parte absent din atenţia publicului sâmbătă, fiind la casa sa din Rehoboth Beach, Delaware, dar participa la slujba de la Biserica Catolică St. Edmund când a avut loc împuşcătura.

Casa Albă a declarat reporterilor din Delaware că Biden a fost informat despre eveniment de către directorul Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, şi consilierul pentru Securitate Internă, Liz Sherwood-Randall.

---

Actualizare - Nancy Pelosi: "Mulţumesc lui Dumnezeu că Trump este bine"

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a condamnat atacul de la mitingul fostului preşedinte, Donald Trump, de sâmbătă, potrivit CNN.

"Ca persoană a cărei familie a fost victima violenţei politice, ştiu din proprie experienţă că violenţa politică de orice fel nu are loc în societatea noastră", a spus Pelosi într-o declaraţie postată pe X.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că fostul preşedinte Trump este în siguranţă. Pe măsură ce aflăm mai multe detalii despre acest incident îngrozitor, să ne rugăm ca toţi cei prezenţi la mitingul fostului preşedinte de astăzi să fie nevătămaţi."

---

Actualizare - George Bush: "Atacul asupra lui Trump, un gest de laşitate"

Fostul preşedinte american, George Bush, şi-a exprimat susţinerea faţă de Trump în urma incidentului armat de la mitingul acestuia, potrivit CNN.

Bush a numit incidentul drept un "atac laş asupra vieţii lui Trump".

---

Actualizare - NYPD a sporit prezenţa poliţistilor în zonele clădirilor deţinute de Trump

Departamentul de Poliţie din New York City îşi sporeşte prezenţa la Trump Tower şi în alte locaţii sensibile din oraş dintr-o precauţie abundentă, după ce fostul preşedinte Donald Trump a fost rănit în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, sâmbătă, potrivit CNN.

Conform unui purtător de cuvânt al primarului New York City, Eric Adams, primarul a fost informat despre incident. NYPD va creşte, de asemenea, securitatea pe Wall Street, Foley Square şi City Hall.

Trump Tower din Manhattan este deja sub supravegherea NYPD, deşi Trump vizitează rareori fosta sa reşedinţă. De-a lungul anilor, Trump Tower a servit ca loc de adunare pentru susţinătorii şi opozanţii fostului preşedinte.

---

Actualizare - Elon Musk a postat un mesaj de susţinere şi însănătoşire grabnică pentru fostul preşedinte

Elon Musk a postat pe X imagini de la incident cu un mesaj de susţinere şi însănătoşire grabnică pentru fostul preşedinte.

De altfel, congresmeni din ambele partide au emis declaraţii de condamnare a violenţei politice după ce Donald Trump a fost rănit în timpul unui incident la mitingul său din Butler, Pennsylvania. Printre ei se numără şi fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, al cărei soţ a fost înjunghiat de un intrus în casa lor din San Francisco în urmă cu doi ani.

"Ca persoană a cărei familie a fost victima violenţei politice, ştiu pe propria piele că violenţa politică de orice fel nu are ce căuta în societatea noastră. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că fostul preşedinte Trump este în siguranţă. Pe măsură ce aflăm mai multe detalii despre acest incident îngrozitor, să ne rugăm ca toţi cei prezenţi la mitingul de astăzi al fostului preşedinte să fie nevătămaţi", a scris Nancy Pelosi pe X.

---

Donald Trump a fost evacuat sâmbătă de la un miting de campanie în orăşelul Butler, Pennsylvania, după ce a fost rănit de un atacator care a deschis focul în mulţime, potrivit Reuters.

S-au auzit detonări, iar imaginile televiziunilor americane l-au arătat pe fostul preşedinte SUA cu sânge pe urechea dreaptă.

Mai multe bubuituri, care păreau focuri de armă, au fost auzite la mitingul în aer liber din Butler, Pennsylvania. Donald Trump, care tocmai îşi începuse discursul, a fost imediat înconjurat de gărzile din Secret Service. Preşedintele s-a ascuns sub podium, iar agenţii înarmaţi au luat poziţie în faţa scenei, apoi l-au escortat pe fostul preşedinte de pe podium la maşina sa. El a ridicat pumnul în semn de sfidare, în uralele susţinătorilor săi.

"Am văzut o mulţime de oameni care se aruncau la pământ, păreau confuzi. Am auzit bubuituri, păreau ceva între petarde şi un pistol de calibru mic", a declarat un susţinător aflat la faţa locului.

CNN a raportat că Trump a fost rănit, dar nu a oferit alte detalii. Nu a fost clar cum sau ce leziuni ar fi putut suferi, dar s-a văzut că are sânge pe partea dreaptă a feţei.

Imediat după incident, locul a fost părăsit, cu scaune răsturnate şi bandă galbenă de poliţie în jurul scenei. Un elicopter zbura deasupra şi agenţi ai forţelor de ordine se plimbau prin zonă, potrivit transmisiunilor video.

Agenţi înarmaţi ai forţelor de ordine au fost, de asemenea, văzuţi pe un acoperiş din apropierea scenei unde se afla Trump, a relatat Reuters.

Acesta era ultimul miting al lui Donald Trump înainte de convenţia republicană de săptămâna viitoare, unde urmează să fie desemnat oficial candidatul Partidului Republican care să-l înfrunte la 5 noiembrie pe actualul preşedinte democrat Joe Biden.

Preşedintele american, aflat în vizită la o biserică din Delaware, a declarat reporterilor că nu a fost încă informat cu privire la evenimentele de la reuniunea electorală a rivalului său republican

Trump şi Biden sunt blocaţi într-o luptă electorală strânsă, majoritatea sondajelor de opinie arătându-i pe cei doi la egalitate.

Biden s-a confruntat cu o reacţie de respingere în cadrul propriului partid, după o prestaţie dezastruoasă la dezbaterea de luna trecută cu fostul preşedinte.

Trump, care a fost preşedinte în perioada 2017-2021, şi-a depăşit cu uşurinţă rivalii pentru nominalizarea republicană la începutul campaniei şi a unificat în mare parte în jurul său partidul care a avut o scurtă ezitare în ceea ce priveşte sprijinul după ce susţinătorii săi au atacat Capitoliul SUA la 6 ianuarie 2021. încercând să anuleze înfrângerea sa în alegerile din 2020.

Ulterior, Secret Service a anunţat că preşedinte Donald Trump este în siguranţă după incidentul petrecut la mitingul său.

"Un incident a avut loc în seara zilei de 13 iulie la un miting al lui Trump în Pennsylvania. Secret Service a pus în aplicare măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă. Secret Service desfăşoară acum o investigaţie activă şi informaţii suplimentare vor fi publicate atunci când vor fi disponibile", a declarat şeful departamentului de comunicare al Secret Service, Anthony Guglielmi într-un comunicat citat de CNN.

Între timp, mai mulţi aliaţi ai lui Donald Trump, printre care potenţiali vicepreşedinţi ai săi, au postat pe Twitter mesaje de susţinere şi rugăciuni pentru fostul preşedinte, care a fost rănit la mitingul din Butler, Pennsylvania.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul preşedinte "este bine", relatează CNN.

"Preşedintele Trump mulţumeşte forţelor de ordine şi primilor respondenţi pentru acţiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine şi este verificat la o unitate medicală locală. Mai multe detalii vor urma", a spus Cheung într-o declaraţie.

Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Acum probabil o sa cresca popularitatea lui Trump.

    1. Îi motivează pe oamenii decenți să meargă la vot pentru a evita radicalizarea societății.

      Iată că este și un roman care crede ca TRUMP,si-a înscenat propia ucidere,însă crede ca TRUMP,merita sa moara întrucât el propovăduiește URA SI VIOLENTA.Numele sau ESTRADA TUDOR.!

      RADU TUDOR

      pai mottoul campaniei lui Trump e retribution and revenge, pedeapsa si razbunare. semeni vant culegi furtuna. la fel si prietenul lui Trump, Putin, si asupra lui a fost o tentativa de omor. nereusita.

      SPER CA TRAMP, SA AJUNGA PRESEDINTE SI SA INCHIDA CNN -UL ROMANESC.!

      tramp? Ce mai face Patler?

    A vazut pe propria piele ce insemna arme de foc in mana la orice nebun.

    1. Ce este interesant ca "nebunii" ataca doar ce "trebuie,

      Fico,Tramp, probabil urmeaza Victor Orban,Babits,Wilders,Salvini.. .. 

      toti "neascultatori" extemisti si probabil toti prieteni cu Putin

      chiar si putin a fost atacat saptamana trecuta. hitler la fel a fost atentat de ai lui. de mai multe ori. astia sunt hateri sau criminali care isi atrag violenta.

      cand s-a ridicat Trump de jos dupa ce a fost ranit ce a spus cu pumnul strans? fight, fight, fight! lupta cu cine, ca atacatorul era mort. indemn la vioplenta. si i se intoarce. nu-i o intamplare. what goes around comes around.  

      in plus de asta nu-i adevarat ca nebunii ataca "pe cine trebuie". cate crime fara sens sunt in US?

      Sa nu facem confuzii,intre atentatele politice,

      extem de grave la adresa democratiei si

      se restul de atentate de tot felul 

    data viitoare va fi un eveniment reusit

    Ban.Cher.Vali 

    1. Putin e de asemenea pe lista scurta de norocosi

      Ban.Cher.Vali 

      a inceput sezonul de vanatoare al celor (din exterior Ro) care aduc/pot aduce in viitor atingeri intereselor Romaniei.

      just saying....  

      mai urmeaza anul asta. 

      mai avem in iulie, nitel la final de august si mai ales in prima decada sept 2024 

      Ban.Cher.Vali 

      cand vad ca in Romania conducatorii sunt condusi din exterior (ultima dovada - trimiterea Patriot-ului in Ucraina desi ministrul Apararii si intreaga Armata Romana daduse aviz negativ operatiunii (aviz disparut mai apoi!)) e nevoie de implicare explicita.

      lista e in lucru si flexibila.  

      nu mai e timp de discutii si sfaturi si opinii.  

      e momentul actiunilor punctuale.  

      metodele civilizate sunt de domeniul trecutului. 

      Ban.Cher.Vali 

      Karma..

    stiti zicala : ti-a trecut glontul pe linga ueche ?

    1. Acum, mai nimerit ar fi "mi-a trecut glontul prin ureche" (suna banal!) sau, mai bine, "am facut glontul cercel".

      doar niste cioburi l-au lovit

      Cand se trage cu o pusca semiautomata AR 15,

      care este varianta mai slabuta a pustii M 16 profesional, 

      al armatei americane, nu e de gluma,

      mai ales ca a fost ucis un nevinovat si altii raniti grav 

    Atentatul,produs peste cateva luni.ar fi fost decisiv in alegerea viitorului presedinte.Asa ?

    1. Dc era Biden nici nu observa ca-i curge sange din ureche.

      Corect! El este deja mort. :)))).

    Biden a vorbit recent cu donatorii: "Am o singură sarcină, și anume să îl înving pe Donald Trump. Sunt absolut sigur că sunt cel mai bun pentru a face acest lucru. Am terminat de vorbit despre dezbatere. Este timpul să îl punem pe Trump în vizor".

    Nu vreau sa ma gandesc la asa ceva, dar Deep State Rotschild - cei care guverneaza de facto acum, nu vor lasa puterea fara lupta. Pe X citesc ca sustinatorii Trump din Texas, Florida, Arizona, Virginia, Louisiana, etc au arborat steagul Confederatiei si patruleaza strazile...e groasa!

    1. si atacurile de la 11 septembrie au fost facute de Bush, nu?

      Omule, esti un biet papagal antisemit, care habar n-are.

    Sincer vorbind,iarba rea nu piere,a murit tot un om nevinovat de la miting,ca de obicei!

    si-a ciupit urechea si a castigat alegerile

    1. Pare că e puțin tolerabil. E mai greu să câștigi alegeri când ești nesuferit. :

    Marii democrati nu mai au nicio limita au trecut la eliminarea fizica pentru ca stiu ca nu au nicio sansa sa castige cu senilul Biden.

    Stau și mă întreb: chiar toți neica nimeni din România trebuie să condamne ferm atentatul?Nu e suficient să facă asta Președintele și eventual primul- ministrul? Eu zic că e suficient!

    1. neica nimeni sunt candidatii la presidentie. unul din ei va fi presedinte din toamna

      mai erau simion si sosoaca, sa spuna ceva, dar se pare ca n-au primit unda verde de la kremlin 

    Macel maine pe burse!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb