Dosar penal în legătură cu declaraţia AUR prin care se minimaliza Holocaustul

G.U.
Politică / 10 ianuarie 2022

Dosar penal în legătură cu declaraţia AUR prin care se minimaliza Holocaustul

Parchetul General a anunţat astăzi că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem în legătură cu afirmaţia AUR prin care se minimaliza Holocaustul, transmite Agerpres.

"La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat 'Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!', în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta - minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia", transmite Parchetul General într-un comunicat de presă.

Art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 prevede: "Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

Pe 3 ianuarie, Alianţa pentru Unirea Românilor a transmis un comunicat de presă în care solicita ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (olimpiade) în anul şcolar 2021 - 2022 şi în anii care vor urma.

De asemenea, AUR susţinea că, în ultimii ani, se constată o "acţiune sistematică de subminare" a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor "teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională".

Ulterior, pe 4 ianuarie, ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a condamnat vehement "atitudinea şi afirmaţiile jignitoare ale unor lideri politici care au considerat potrivit să califice genocidul din timpul Holocaustului drept o 'temă minoră' de abordat în sistemul educaţional din România".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ...

    Au fost declaratii politice

    ...

    dosar penal pentru minimalizare ... asa ceva si pe stalin l-ar face invidios ...

    inca cateva actiuni de genul, si AUR o sa aiba 20 % la alegeri

    1. ...

    A venit porunca?

    S-au terminat de cercetat toate infractiunile din Colonie, iar acum baietii cu ochi albastri din Justitie fac dosar penal pt "afirmaţia AUR prin care se minimaliza Holocaustul"! Traim in Colonie si astia ne ocupa totul din ea!

    1. Da, s-au terminat traficul de fete din Caracal, Microsoft, EADS, 10 august, privatizarile si retrocedarile dubioase, crimele revolutiei s.a.m.d. Auzi, sesizare din oficiu. De ce nu la sesizarea lui Muraru?

    Expresia clasică a democrației o regăsim atuci cand cineva se poate exprima fara teamă in privința interesului public. Pe vremea Razboaielor Peloponeziace (431- 404 î.e.n), in piata publică din cetatea Atena asediată de spartani, un individ asezat pe o piatră critica de zor conducerea. Era vreme de război. Dar nimeni nu-i făcea nimic. În același timp, nimeni nu-l băga in seamă, deoarece ...vorbea prostii. Dar dreptul la libera exprimare era garantat.

    ..., m ales a celor din sec trecut, e necesar. Pe primul loc Holocaustul, dar si genoc armenilor, chinezilor etc. Incepand cu genoc Pieilor Rosii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb