DR. TONG WEN, HUAWEI: "Tehnologia 5G trebuie să evolueze constant şi să devină un motor de digitalizare pentru toate industriile"

A.T.
Companii / 25 februarie 2021

"Tehnologia 5G trebuie să evolueze constant şi să devină un motor de digitalizare pentru toate industriile"

Tehnologia 5G trebuie să evolueze constant şi să devină un motor de digitalizare pentru toate industriile, pentru a putea ţine pasul cu conexiunile tot mai numeroase ale consumatorilor şi cu aplicaţiile industriale tot mai variate, a subliniat Dr. Tong Wen, Huawei Fellow şi CTO al departamentului Huawei Wireless, în cadrul conferinţei 5G Advanced Summit, găzduită de Global System for Mobile Communications Association (GSMA) în cadrul evenimentului MWC Shanghai 2021.

Reprezentantul Huawei a precizat că tehnologia 5G se dezvoltă rapid şi reţelele 5G vor contribui la îmbunătăţirea performanţei

Totodată, acesta a explicat: "În general, o tehnologie de comunicare nouă domină piaţa timp de 10 ani, evoluând şi oferind capacităţi tot mai extinse înainte de a fi depăşită de generaţia următoare. În ultimul an, tehnologia 5G a evoluat într-un ritm rapid, demonstrându-şi potenţialul vast. Îmbunătăţirea constantă a conexiunilor pentru clienţi şi optimizarea serviciilor de IoT au determinat creşterea cerinţelor pentru capacităţile de conectare. Cererea tot mai mare de conexiuni wireless este motivaţia principală pentru dezvoltarea continuă a tehnologiilor mobile".

Tong Wen a mai precizat că serviciile eMBB determină creşterea semnificativă a cererii de date, solicitând creşterea capacităţii reţelelor 5G pentru a garanta calitatea. El a spus că odată cu introducerea capacităţii reduse (REDCAP), serviciile mMTC vor fi disponibile pe mai multe terminale pentru a răspunde cerinţei masive de IoT din toate domeniile. Serviciile URLLC au nevoie de reţele pentru a reduce latenţa transmisiei şi pentru a oferi servicii de conexiune cu latenţă garantată pentru a îndeplini cerinţele de conexiune de calitate înaltă pentru comanda de la distanţă a controlerului logic programabil.

Tom Wen a precizat că tehnologia 5G trebuie să îşi extindă capacităţile pentru a deschide o nouă piaţă.

"Pe piaţă apar din ce în ce mai multe aplicaţii, iar cele trei scenarii de utilizare definite iniţial de domeniul 5G au nevoie de îmbunătăţiri pentru a răspunde cerinţelor de servicii IoT din diverse domenii. Tehnologia 5G trebuie să îşi extindă capacităţile pentru a deschide o nouă piaţă", a explicat reprezentantul Huawei.

Acesta a adăugat că serviciile de interacţiune prin imersiune se dezvoltă rapid: "RA/RV cu 5G oferă acum o experienţă virtuală superioară. Pe măsură ce dispozitivele XR uşoare devin tot mai populare, 5G XR va deveni o realitate. Pentru aceasta, este nevoie de o tehnologie 5G îmbunătăţită care să ofere experienţe premium prin imersiune. Reţelele 5G vor trebui să crească viteza medie de la 120 Mbps la 2 Gbps deoarece se va trece de la high definition 4K la high definition 16K. Pentru a asigura interacţiune în timp real în lumea virtuală, tehnologia".

Totodată, reprezentantul Huawei a mai spus: "Reţelele uplink accelerează digitalizarea industrială. În prezent aplicaţiile 5G se dezvoltă într-un ritm incredibil, iar nevoia de viteze de uplink mai mari este în creştere. Unii utilizatori de servicii RA/RX solicită transmiterea imaginilor şi filmărilor de înaltă definiţie din dispozitivele locale în spaţii de stocare în cloud pentru editare ulterioară. De asemenea, pentru comandă de la distanţă şi vizualizare cu ajutorul echipamentelor în aplicaţii industriale este nevoie de transfer în timp real de filmări 4K şi 8K. Acest lucru va duce la creşterea ponderii traficului uplink la peste 40% prin reţelele 5G. Pentru a face faţă traficului crescut, capacităţile de uplink 5G trebuie să fie cel puţin de 10 ori mai bune".

În plus, tehnologia 5G trebuie să ofere funcţii de citire care să faciliteze comanda de la distanţă, sinergia vehiculelor în mişcare, transportul neasistat şi servicii de logistică inteligente. De exemplu, prin introducerea tehnologiei celulare Massive MIMO cu beam sweeping în tehnologiile de detectare, pot fi implementate atât servicii de detectare şi comunicare, cât şi servicii de poziţionare internă de mare precizie cu ajutorul tehnologiilor wireless.

Tom Wen a subliniat că pe baza numeroaselor practici dezvoltate în perioada de identificare a oportunităţilor în industria mobilă, propunerea Huawei este utilizarea tehnologiei 5.5G pentru a explora aplicaţii noi, inclusiv uplink centric broadband communication (UCBC), real-time broadband communication (RTBC) şi harmonized communication and sensing (HCS), cu scopul de a construi un motor pentru digitalizare în toate industriile.

"Ambele tehnologii şi domenii sunt esenţiale pentru stimularea şi încurajarea dezvoltării unei industrii. Industria mobilă, cea mai mare piaţă de conectare wireless din lume, atinge anual o cifră de afaceri de trilioane de dolari", a afirmat Dr Tong, adăugând: "Accelerarea integrării tehnologiei 5G în diverse industrii va crea o nouă piaţă cu o valoare de peste 10 trilioane de dolari."

Din cauza lipsei de coordonare dintre tehnologiile de conectare din serviciile industriale, numărul aplicaţiilor este deseori foarte limitat şi impactul lor nu este unul puternic, suţine reprezentantul Huawei, care subliniază că, drept rezultat, această piaţă valoarează doar câteva de miliarde de dolari.

Evoluţia continuă a tehnologiei 5G va duce la îmbunătăţirea capacităţilor de reţea şi la extinderea scenariilor de servicii, oferind mai mult suport pentru integrare şi reducând costul conectărilor. Toate acestea vor debloca oportunităţi comerciale de peste 100 de miliarde de dolari în industria IoT.

"Inovarea tehnologiilor şi a aplicaţiilor va oferi posibilităţi infinite pentru evoluţia tehnologiei 5G în următoarea decadă", a concluzionat Dr. Tong, spunând: "Industria de comunicaţii wireless nu poate avea succes fără standarde unificate şi colaborare industrială. Împreună, trebuie să definim evoluţia tehnologiei 5G şi să susţinem colaborarea industrială pentru a accelera procesul de maturizare a tehnologiei şi pentru a construi un viitor sustenabil cu ajutorul tehnologiei 5G."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb