DREPT LA REPLICĂ AL AMBASADORULUI TURCIEI OSMAN KORAY ERTAŞ "Turcia, condusă de un guvern legitim, format în urma alegerilor corecte şi libere"

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2017

"Turcia, condusă de un guvern legitim, format în urma alegerilor corecte şi libere"

Ambasada Republicii Turcia ne-a transmis un punct de vedere al E.S. domnul Osman Koray Ertaş, cu privire la editorialul "Turcia: un caz patologic", semnat de Cătălin Avramescu, publicat pe data de 21 martie 2017.

Redăm mai jos opinia domnului ambasador Osman Koray Ertaş, precum şi răspunsul domnului Cătălin Avramescu.

"Stimate Domnule Avramescu,

Am citit cu mare consternare articolul dumneavoastră intitulat «Turcia: un caz patologic», din data de 21 martie. Expresiile dumneavoastră anti-turce, redate ostentativ într-un limbaj şi manieră nedemne pentru un fost ambasador, în afara limitei oricărei critici, arată, în fond, cât de multe prejudecăţi aveţi faţă de Turcia. Din acest motiv, consider că nu este necesar să răspund punctual revendicărilor articolului dumneavoastră, acestea fiind comise cu ostilitate faţă de partea turcă şi în necunoştinţă de cauză privind problematica Ciprului, evenimentele din 1915, precum şi evoluţiile politice interne.

Turcia, pe care o caracterizaţi ca fiind o dictatură este condusă de un guvern legitim, format în urma alegerilor corecte şi libere, fiind deschisă controlului jurisdicţional al CEDO, membră a NATO şi a Consiliului Europei, un stat candidat la UE şi partener strategic al României. Turcia este o ţară care de ani de zile a adus un aport semnificativ alianţei, având a doua cea mai mare armată din cadrul NATO. Din punct de vedere economic, Turcia este cel mai mare partener comercial al României după Uniunea Europeană. Investiţiile turceşti în România au creat locuri de muncă pentru zeci de mii de oameni şi contribuie la exporturile şi economia românească. Resping, de asemenea, afirmaţiile dumneavoastră calomnioase referitoare la investiţiile turceşti din România şi ne rezervăm toate drepturile legale în acest sens.

Din fericire, abordarea superficială şi discriminatorie folosită nu este împărtăşită de către societatea românească şi nici de clasa politică română. Fondatorul Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk, este consacrat ca fiind o figură istorică emblematică, fiind respectat în întreaga lume. Prezenţa bustului lui Ataturk în Bucureşti este un simbol al relaţiei de prietenie dintre Turcia şi România

Turcia şi România sunt hotărâte să avanseze parteneriatul strategic pe baza unor principii comune precum democraţia şi economia de piaţă liberă, cu scopul de a asigura interesele reciproce şi securitatea comună în cadrul NATO. Cred că valoarea acestui parteneriat poate fi mai bine înţeleasă astăzi, când ne confruntăm cu ameninţări majore de securitate în regiune şi în vecinătatea apropiată.

Osman Koray ErtaŞ

Ambasador"

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Turcia se astazi se indeparteaza tot mai mult de ceea ce a visat Ataturk sa faca din ea si de nivelul la care parea ca a ajuns cu cativa ani in urma. Nu prea mai sunt kemalisti prin armata si societatea turca, a avut grija erdogan de ei, iar acum a venit randul gulenistilor - fostii sai aliati cu viziuni islamiste commune, cu sprijinul carora a ajuns la putere.

    1. Pacat , o tara atat de frumoasa si un popor cumsecade. Votul a fost liber , dar poporul este usor de manipulat. Din pacate , desi nu exista ceva mai bun , democratia are limitele ei si este atat de fragila. Sa nu uitam ca si hitler a venit la putere prin vot democratic.

      Numai ce vine de peste ocean este valabil? Numai de acolo se vede rasaritul?

    Patetic. Cu cât te plătește Erdogan, nene?

    Limba de lemn.

    Pare o glumă proastă. Sunteți siguri că scrisoarea este de la ambasador? Au mai fost cazuri când unii au sunat la radio și s-au dat drept Fidel Castro sau mai știu eu cine...

    Cunosc cativa turci, si stiu ca sunt intr-adevar oameni de treaba. Toti cei pe care ii cunosc sunt musulmani, insa apreciaza si sustin ca Turcia este o tara moderna, laica, unde toate religiile se pot manifesta liber. Asta mai degraba era in trecut, fiindca presedintele Erdogan, viitor dictator, vrea sa transforme Turcia intr-o tara musulmana in care legile tarii sa se faca tinand cont de ideile religioase.

    Domnul ambasador are o atitudine potrivita când combate orice atac asupra guvernului tarii sale, mai putin potrivita când ameninta cu masuri legale, insa evita in mod explicit sa discute punctual, fiindca ar fi prea evident ca nu ar avea ce spune. Ce poti spune despre unul ca Erdogan care nu da doi bani pe femei si isi mai si exprima public aceasta opinie? Chiar daca se afla in mijlocul triunghiului retrograd iliberal format din Rusia, Ungaria si Turcia, Romania este inca o tara progresista care tinde spre valorile occidentale, nu spre revenirea la dictatura, la domnia religiozitatii asupra statului, la lipsa de egalitate intre femei si barbati etc. Intr-o tara moderna este normal ca orice persoana sa aiba orice orientare politica sau religioasa sau sexuala, sa aiba drepturi egale cu ale celorlalti etateni indiferent de etnie, rasa, origine, handicap, sex etc. Turcia nu prea tinde spre asa ceva. Turcia face parte din NATO dar pare a fi in relatii mai bune cu Turcia decat cu tarile din NATO sau UE. 

    1. domnul ambasador si-a cam pierdut sirul cuvintelor, vine acum si delireaza, blah, blah, turcia e asa si pe dincolo. bre, hagi ertaș, nu ti-este rușine, bre? te facusi de cacao!

    Daca dnul.Avramescu vede in Turcia un caz patologic, o dictatura, atunci cum de nu vede, pentru a face o caracterizare, ce se intimpla in Romaniei care a ajuns o colonie americana unde totul se invirte dupa "soarele de la Washington" si nu se intrevede nimic bun, din pacate, totul merge din prost in mai prost, iar Romania latra la "rasarit" dupa cum "o asmuteste" stapinirea de peste ocean.

    1. Ala cu colonia, ai un voucher pentru tratament, reducere 20% la pastilele roșii

    Excelență, vă pune să mințiți?

    Măcar să o faceți mai inteligent... 

    1. M-a pus Erdogan, muică!

      du-te la erdogan atunci, tuica!

    Ambasadoare, ești in ultimul hal! Îți faci țara de cacao.

    1. S-a facut de ca.ka.o

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb