DREPTUL LA REPLICĂ CNVM a prelungit oferta la "Sicomed" drept consecinţă a unei solicitări Regisco

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 decembrie 2005

Către cotidianul BURSA

În atenţia dlui Florian GOLDSTEIN, director

CC: dnei Andreea NEGRU, redactor

Referitor la articolul "Motive false pentru prelungirea ofertei la Sicomed?", semnat de dumneavoastră şi dna Andreea Negru şi publicat astăzi, 7 decembrie 2005, în cotidianul Bursa, aducem următoarele precizări, pe care, în virtutea dreptului la replică, vă rugăm să le inseraţi în următoarea ediţie a publicaţiei pe care cu onoare o conduceţi:

Aşa cum am precizat şi în comunicatul de presă difuzat, ieri, 7 decembrie 2005, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis aprobarea amendamentului de perioadă în cazul ofertei publice de cumpărare de acţiuni emise de S.C. SICOMED S.A. Bucureşti pentru a veni în sprijinul micilor investitori interesaţi să subscrie în cadrul ofertei, în condiţiile în care aglomeraţia de la centrele REGIS-CO, a fost semnalată inclusiv de publicaţia dumneavoastră. Este evident faptul că lipsa intervenţiei CNVM, în acest caz, ar fi putut avea consecinţe negative în ceea ce priveşte pe micii acţionari.

Aşa cum puteţi constata din documentele ataşate în facsimil, reprezentanţii Regisco au cerut, la data de 29.11.2005, casei de avocatură "Ţuca şi Asociaţii" (reprezentanta ofertantului Zentiva) - cu menţiunea "spre ştiinţa SSIF ING Securities" -, să facă "demersurile necesare pentru aprobarea amendamentului de perioadă, pentru oferta publică de cumpărare acţiuni emise de S.C. SICOMED S.A. (...)", solicitarea fiind motivată prin faptul că "REGISCO" S.A. a înştiinţat 86.000 acţionari SICOMED S.A., iar REGISCO S.A. (şi punctele sale de lucru) poate elibera zilnic 1.400-1.700 extrase de cont, pentru acţionarii SICOMED S.A." De altfel, acest argument se regăseşte inclusiv în articolul dumneavoastră.

Totodată, din adresa reprezentantului ofertantului Zentiva, se poate constata că acesta a solicitat CNVM în mod expres prelungirea perioadei "pînă la data de 6 ianuarie 2006", invocînd adresa menţionată anterior, primită de la REGISCO.

Prin urmare, ne exprimăm nedumerirea faţă de afirmaţiile reprezentanţilor REGISCO, domnii Ioan Catona şi Sorin Godeanu, care, conform articolului menţionat, susţin că "nu au solicitat niciodată prelungirea ofertei Sicomed".

Sperăm că informaţiile cuprinse în documentele anexate anulează fără echivoc premisele raţionamentului dumneavoastră "ce deschide cîmp pentru scenarii speculative" şi elimină ipoteza existenţei unor interese ilegitime care ar fi stat la baza deciziei adoptate de Comisie în cursul zilei de ieri. De asemenea, ne manifestăm regretul pentru faptul că nu am putut evita o interpretare eronată a deciziilor CNVM.

În speranţa continuării bunei noastre colaborări, vă asigurăm de întreaga noastră stimă şi consideraţie.

(Ciprian Ene, Purtător de cuvînt)

NOTA REDACŢIEI

Reamintim că într-un articol publicat în urmă cu două zile în Ziarul Bursa, am relatat declaraţiile preşedintelui "Re-gis-co", Ioan Catona şi ale directorului "Regisco" Sorin Godeanu, prin care au susţinut ferm că nu au solicitat prelungirea perioadei ofertei publice pentru acţiunile "Sicomed". Reproducem adresa "Regisco" către casa de avocatură "Ţuca şi asociaţii" (şi spre ştiinţa societăţii de brokeraj "ING Securities") prin care solicită să întreprindă demersurile pentru obţinerea amendamentului privind prelungirea ofertei publice.

Către,

Ţuca şi asociaţii

Spre ştiinţă: SSIF ING Securities SA

Doamnei Cristina Metea

Stimată doamnă,

Vă rugăm să faceţi demersurile necesare pentru aprobarea amendamentului de perioadă, pentru oferta publică de cumpărare acţiuni emise de SC Sicomed SA dacă clienţii dumneavoastră acceptă acest lucru.

Solicităm aceasta datorită faptului că Regisco SA a înştiinţat 86.000 acţionari Sicomed SA, iar Regisco SA (şi punctele sale de lucru), poate elibera zilnic 1400-1700 extrase de cont, pentru acţionarii Sicomed SA.

Cu stimă, Director marketing, Dorin STANCIU

Consilier juridic, Iuliana POPESCU

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb