DS Smith lansează un serviciu pentru companiile care doresc să evalueze reciclabilitatea ambalajelor

F.D.
Companii / 28 august

DS Smith lansează un serviciu pentru companiile care doresc să evalueze reciclabilitatea ambalajelor

DS Smith, furnizor în domeniul ambalajelor sustenabile, anunţă lansarea Serviciului de Evaluare a Reciclabilităţii (RES), prin care companiile pot evalua nivelul de reciclabilitate al ambalajelor lor. DS Smith devine astfel prima companie integrată de hârtie, ambalaje şi reciclare care oferă acest serviciu, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

RES a fost conceput pentru a răspunde cerinţelor tot mai mari din partea consumatorilor şi organizaţiilor în ceea ce priveşte sustenabilitatea, abordând, în acelaşi timp, schimbările continue din legislaţia privind ambalajele.

Reglementările evoluează constant pentru a pune un accent mai mare pe crearea unor soluţii de ambalare mai sustenabile. Standardele tot mai înalte, de la reciclabilitate până la performanţă şi estetică, reprezintă, însă, o provocare pentru companii. În sprijinul lor, Serviciul de Evaluare a Reciclabilităţii (RES) de la DS Smith include o serie de teste specifice pentru a determina reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre în fabricile de hârtie standard din Europa.

Testele vor fi realizate într-un laborator de ultimă generaţie pentru dezvoltarea fibrelor, aflat în fabrica de hârtie Kemsley din Marea Britanie, fiecare test fiind efectuat în conformitate cu standardele industriei, atât de la CEPI, cât şi de la 4evergreen. Clienţii vor primi date detaliate şi un raport care rezumă constatările, împreună cu un scor de reciclabilitate de la -100 la +100 şi o concluzie privind adecvarea pentru reciclare în fabricile standard de hârtie.

Pe lângă serviciul de testare, RES va oferi companiilor şi oportunitatea de a consulta echipa de Design şi Inovare a DS Smith cu privire la reciclabilitatea generală a ambalajelor lor. De altfel, activitatea acestei echipe a jucat un rol semnificativ în atingerea de către DS Smith a obiectivului de a înlocui peste un miliard de bucăţi de plastic, cu mai bine de un an înainte de termenul limită asumat.

Fiecare dintre designerii DS Smith a fost instruit în conformitate cu Principiile de Design Circular şi Metodele de Design Circular ale companiei, create în parteneriat cu Fundaţia Ellen MacArthur. Acestea ajută la evaluarea performanţei în domenii precum conţinutul reciclat şi reciclabilitatea, estimarea indicativă a emisiilor de CO2, nivelurile de deşeuri în exces şi parametrii lanţului de aprovizionare în colaborare cu clienţii. De la lansarea lor, peste 100.000 de decizii de design pentru ambalaje au fost influenţate de Metodele de Design Circular ale companiei.

Jonathan Edmunds, Şeful Departamentului de Reciclabilitate, Sustenabilitate şi Afaceri Guvernamentale la DS Smith Recycling, a comentat: "Sunt încântat să anunţ lansarea RES pentru producătorii de ambalaje de toate dimensiunile. Ne-am asigurat că 100% din ambalajele noastre sunt reciclabile, dar acum eforturile noastre merg mai departe de ambalajele p care le producem. Într-un context în continuă schimbare, RES ne permite să examinăm şi să îmbunătăţim reciclabilitatea ambalajelor pe bază de fibre ale clienţilor noştri şi să ne asigurăm că aceştia sunt mereu cu un pas înainte.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Paper Zărneşti adaugă: "În contextul unei pieţe în continuă schimbare, unde sustenabilitatea este o prioritate pentru consumatori şi reglementatori, lansarea Serviciului de Evaluare a Reciclabilităţii de către DS Smith reprezintă un pas esenţial pentru a ajuta companiile, inclusiv pe cele din România, să dezvolte soluţii de ambalare mai sustenabile.

Testările realizate la fabrica noastră de hârtie Kemsley, din Marea Britanie oferă un grad înalt de precizie şi o imagine clară a punctelor forte şi aspectelor ce merită atenţie suplimentară, astfel încât partenerii noştri locali să poată adopta alternative mai ecologice, să rămână competitivi şi să fie mereu aliniaţi la noile reglementări."

Lansarea RES pentru toate companiile vine în urma unei investiţii de 750.000 de lire sterline realizate în Laboratorul de Dezvoltare a Fibrelor în 2022, unde au fost studiate tehnologiile care îmbunătăţesc performanţa şi calităţile de sustenabilitate ale ambalajelor pe bază de fibre, sprijinind scopul companiei DS Smith de a Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb