Dumitraşcu: "Comision de 0,67% pentru Raiffeisen şi Morgan Stanley la listarea Hidroelectrica"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2014

Dumitraşcu: "Comision de 0,67% pentru Raiffeisen şi Morgan Stanley la listarea Hidroelectrica"

Consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment SA şi Morgan Stanley & co. International plc, care a fost desemnat, ieri, câştigătorul licitaţiei pentru intermedierea listării Hidroelectrica, va primi un comision de 0,679%, ne-a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din Departamentul pentru energie.

Semnarea Scrisorii de Angajament cu intermediarii ofertei publice iniţiale de la Hidroelectrica este estimată să aibă loc chiar săptămâna viitoare, ne-a precizat domnul Dumitraşcu.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat, recent, că Hidroelectrica şi Electrica vor fi listate în iunie, atât la Bursa din Bucureşti, cât şi la cea din Londra, sub formă de certificate de depozit, la fel cum a fost în oferta Romgaz (SNG). Guvernul a decis să vândă pe bursă 15% din acţiunile Hidroelectrica, printr-o majorare de capital. Fondurile obţinute vor intra în compania producătoare de energie hidro, urmând să fie folosite pentru investiţii.

Oficialul Departamentului pentru Energie ne-a menţionat, ieri:"Guvernul îşi doreşte ca Hidroelectrica să fie şi pe bursa londoneză prin GDR-uri. Desigur, am oferit intermediarului un spaţiu fără constrângeri în analiza de oportunitate pe care o va derula la Hidroelectrica, astfel încât listarea să ne aducă un preţ bun, dar şi o evoluţie ulterioară bună a acţiunilor companiei. Prezenţa pe Bursa de la Londra are ca scop atragerea marilor investitori de portofoliu de pe pieţele internaţionale, ţinta finală fiind ca, ulterior, aceştia să vină să tranzacţioneze acţiunile companiilor energetice la BVB".

La licitaţia pentru intermedierea listării Hidroelectrica au mai participat consorţiile Alpha Finance Romania SA, Alpha Bank România SA, Deutsche Bank AG, Sucursala Londra, SSIF Intercapital Invest SA, SSIF Broker SA şi Unicredit Bank Austria AG; Erste Group Bank A.G (Manager de Sindicat), Goldman Sachs International şi BCR SA; BRD Groupe Societe Generale (manager de sindicat), Societe Generale şi JP Morgan Securities plc; Citigroup Global Markets limited, Wood&company Financial Services, a.s., NBG Securities România SA, NBG Securities SA, Swiss Capital SA şi BT Securities SA. Toate ofertele tehnice au întrunit condiţiile de eligibilitate, fiind deschise toate cele cinci oferte financiare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravos Domnule Dumitrascu !

    1. ....Se vor mai adauga cateva milioane de la Emitent si pentru emsiunea de GDR-uri si gata! Iar investitorii aia vor da fuga apoi sa tranzactioneze la BVB, asta este tinta finala a Ministrului pentru Energie!.... Sa stiti domnilor ministri, ca si tinta noastra finala este ca David Cameron sa fie premierul Romaniei, dar vom visa impreuna mult timp noaptea, fiecare cu gandul la tintele lor! Sweet dreams, Mr. Dumitrascu!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb