DUPĂ 2020: Creşterea economiei Greciei ar putea depăşi 3%

M.A.
Internaţional / 20 septembrie 2019

Yannis Stournaras (Sursa foto: Twitter)

Yannis Stournaras (Sursa foto: Twitter)

Ratele de creştere ale economiei ar putea depăşi 3%, a afirmat Yannis Stournaras, guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, estimând totuşi că PIB-ul va înregistra un avans de 1,9% anul acesta şi de peste 2% anul viitor, informează publicaţia Kathimerini.

Vorbind la un eveniment organizat la Universitatea Yale, Stournaras a cerut Guvernului de la Atena să implementeze rapid programul său de reforme economice pentru a evita viitoare riscuri şi a rezolva dificultăţile şi efectele negative pe care le-a avut criza datoriilor, informează Agerpres.

De exemplu, Grecia s-a confruntat cu un declin al investiţiilor, care au totalizat 67,5 miliarde de euro în perioada 2010 - 2016.

Implementarea reformelor şi accelerarea privatizărilor vor spori încrederea pieţelor în perspectivele de creştere economică, a explicat guvernatorul Băncii Centrale a Greciei.

Acesta a apreciat că este necesară reducerea ţintei de excedent bugetar primar, deoarece depăşirea sistematică a ţintei de excedent bugetar primar din ultimii ani s-a făcut prin reducerea investiţiilor publice şi a majorării taxelor, afectând perspectivele de creştere ale economiei şi diminuând competitivitatea firmelor elene.

Reducerea proporţiei creditelor neperformante deţinute de băncile din Grecia va îmbunătăţi condiţiile de finanţare pentru persoanele fizice şi juridice, va spori încrederea pieţelor şi va stimula investiţiile, a declarat Stournaras. Aceste evoluţii vor facilita revenirea bondurilor la un rating de tip investment-grade (recomandat pentru investiţii) şi vor permite obligaţiunilor greceşti să fie incluse în schema BCE de relaxare cantitativă (QE), a adăugat oficialul elen. Acesta a explicat că includerea va reduce şi mai mult costurile de împrumut ale Greciei şi, prin urmare, va stimula economia şi va îmbunătăţi sustenabilitatea datoriei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ..dar vai! Sa vedeti costurile cu migratia cum se vor duce la cer! Acusica isi da drumul Turcia si restul orientului mijlociu cu analfabeti gata de invazie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb