DUPĂ ANUNŢAREA INTENŢIEI DE REDUCERE A CAPITALULUI SOCIAL, Dafora coboară cu aproape 15%, pentru a doua zi la rând

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iunie 2018

Dafora coboară cu aproape 15%, pentru a doua zi la rând

Acţinile Dafora (DAFR) au coborât cu aproape 15% pentru a doua zi la rând, după ce ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), din data de 23 iulie, a fost completată cu propunerea reducerii capitalului social al emitentului de la 100,2 milioane de lei, la 5 milioane de lei, în vederea acoperirii parţiale a pierderilor înregistrate.

Şi volumele au fost consistente, rulajul înregistrat de acţiunile DAFR pe data de 19 iunie, când cotaţia a scăzut cu 14,95%, a fost de 3,27 milioane de titluri, cu mult peste media ultimei luni de tranzacţionare, de circa 0,48 milioane de unităţi, în timp ce ieri s-au tranzacţionat circa 2,46 milioane de titluri, preţul acţiunilor depreciindu-se cu 14,29%.

Pentru reducerea capitalului social, compania vizează realizarea concomitentă a următoarelor operaţiuni: reducerea numărului de acţiuni, în mod proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar la capitalul social la data de înregistrare şi majorarea valorii nominale a unei acţiuni de la 0,1 lei per acţiune la 1 leu per acţiune, prin reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni deţinute de fiecare acţionar la data de înregistrare, se arată în comunicatul emitentului.

Dafora, companie de foraj petrolier şi gaze naturale se află în insolvenţă din iunie 2015, acţiunile societăţii reintrând la tranzacţionare la BVB pe 25 septembrie 2017, după ce planul de reorganizare a al companiei a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Compania a realizat în primul trimestru al acestui an venituri de 22,02 milioane lei, în creştere cu 41,08% faţă de primele trei luni din 2017, ca urmare a obţinerii de venituri din contracte noi.

Pentru finalul lunii martie 2018, Dafora a raportat pierderi de 2,17 milioane lei, de două ori mai mici faţă de perioada similară de anul trecut, de 4,79 milioane lei.

Potrivit datelor publicate pe site-ul BVB, la finalul anului trecut, acţionarul majoritar al companiei era Gheorghe Călburean, în timp ce Foraj Sonde Craiova avea 13,92% din capitalul social al Dafora.

Capitalizarea companiei de foraj este de 18,24 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb