DUPĂ APROAPE UN DECENIU ÎN FRUNTEA CELEI MAI MARI BĂNCI INTERNE DIN REGATUL UNIT CEO-ul Lloyds Bank va demisiona, anul viitor

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iulie 2020

CEO-ul Lloyds Bank va demisiona, anul viitor

Directorul executiv (CEO) al Lloyds Banking Group, Antonio Horta-Osorio, va demisiona din funcţie anul viitor, după aproape un deceniu în fruntea celei mai mari bănci interne din Regatul Unit, conform Reuters.

Cu toate că plecarea sa era aşteptată, Lloyds are sarcina să găsească un succesor într-un moment critic, generat de pandemia de Covid-19, care a îndatorat mulţi clienţi.

Un purtător de cuvânt al Lloyds a declarat că o căutare a unui succesor al lui Horta-Osorio, care să includă atât candidaţi interni, cât şi externi, va începe în curând. Acesta a adăugat că Horta-Osorio, în vârstă de 56 de ani, nu a oferit vreo indicaţie cu privire la ce intenţionează să facă după ce va părăsi banca.

John Cronin, analist la Goodbody, consideră că pentru funcţia de CEO la Lloyds ar putea fi avuţi în vedere directorul executiv al grupului italian UniCredit, Jean-Pierre Mustier, şi şeful companiei de ospitalitate Whitbread, Alison Brittain. John Cronin adaugă: "Nu este surprinzător faptul că Horta-Osorio vrea să plece după ce a condus banca vreme de zece ani".

Horta-Osorio s-a ocupat de redresarea Lloyds după ce banca a fost salvată de guvern în perioada crizei financiare din 2007-2009. Banca a revenit în totalitate în acţionariat privat în 2017.

Oficialul băncii s-a confruntat, însă, cu critici majore din partea parlamentarilor din cauza salariului său mare, dar şi pentru felul în care a gestionat o fraudă majoră de la sucursala HBOS Reading, care a băgat în închisoare şase persoane, în 2017.

Ieri, Lloyds a informat că Robin Budenberg, veteran al industriei financiare, va fi numit în funcţia de preşedinte al băncii şi se va alătura board-ului în octombrie, înainte să preia atribuţiile de la Norman Blackwell, la începutul anului viitor. Budenberg şi-a construit cariera în domeniul investment banking la SG Warburg şi UBS. Acesta a oferit consultanţă guvernului britanic în procesul de salvare a băncilor în perioada crizei financiare.

Ulterior, Robin Budenberg a condus societatea de stat UK Financial Investments, creată în 2008, şi a fost preşedintele dezvoltatorului imobiliar The Crown Estate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb