DUPĂ CE ACŢIONARII AU FĂCUT RECLAMAŢIE ASF a amendat conducerea "Altur" pentru abuz

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 7 aprilie 2016

ASF a amendat conducerea "Altur" pentru abuz

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat trei administratori ai "Altur" (ALT) pentru abuz, după ce aceştia au suspendat drepturile de vot ale acţionarului "Celule Electrice", pe motiv că societatea era în insolvenţă, cu mai puţin de 24 de ore înainte de derularea Adunării Generale a Acţionarilor din 17 februarie 2016, pentru alegerea unei noi conduceri.

Astfel, Antonel-Cristi Bunu, Luminiţa Ţiru şi Mihai Brânză au primit amenzi de câte 20.000 de lei fiecare.

Ziarul "BURSA"a scris, pe 18 februarie, că unii acţionari "Altur" au reclamat abuzul conducerii, atunci când aceasta a decis revocarea suspendării drepturilor de vot pentru "Mecanica Roteş" şi "Revan Com" şi a suspendat dreptul de vot pentru Celule Electrice, care se află în reorganizare.

Ulterior, Cătălin Mancaş, acţionar al companiei, a contestat, în instanţă, înregistrarea deciziei Adunării Generale a Acţionarilor din 17 februarie, prin care a fost ales un nou Consiliu de Administraţie, format din Antonel-Cristi Bunu, Elena Caliţoiu (SIF Oltenia), Gheorghe Niţu Rizea, Florica Erculescu şi Luminiţa Ţîru.

CA-ul "Altur" luase hotărârile de suspendare a drepturilor de vot cu două zile înainte de AGA şi le-a publicat, pe Bursa de Valori Bucureşti, cu o seară înainte, la ora 18.47, însă nu a oferit nici o motivare pentru acestea.

ASF a studiat problema aproape două luni, iar ieri a anunţat constatările sale.

Astfel, Autoritatea apreciază că cei trei administratori sancţionaţi ai "Altur" au adoptat o conduită de natură a afecta/leza drepturile acţionarilor şi a le prejudicia interesele, înainte de AGA din 17 februarie.

Surse din piaţă au susţinut, pentru ziarul BURSA, că motivul invocat pentru acordarea dreptului de vot pentru "Mecanica Roteş" şi "Revan Com" a fost faptul că omul de afaceri Cătălin Chelu, care făcea legătura între firme, a murit.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit, în 2014, că firmele Mecanica Roteş Târgovişte, Celule Electrice Băileşti, Revan Com Galaţi, Galgros Galaţi, Surexcomp Brăila, New Dezvolt Consulting Slatina, Metalica Oradea şi alte persoane cu care acţionează în mod concertat trebuie să facă o ofertă de preluare la "Altur".

Acţionarii companiei "Mecanica Roteş (simbol METY) au aprobat lansarea ofertei publice de preluare a acţiunilor "Altur" Slatina (simbol ALT), în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 2 aprilie 2014, însă oferta nu a mai fost iniţiată.

"Altur" a înregistrat o pierdere de 2,96 milioane de lei, în 2015, cu 94% mai mare faţă de 2014, pe fondul unor afaceri de 102,16 milioane de lei, cu 16,8% peste cele din anul anterior.

Mecanica Rotes deţine 28,15% din Altur, Celule Electrice, 14,81%, iar "Romanian Investment Fund", 13,14%, în timp ce SIF5 Oltenia are aproximativ 6%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bun articol insa nu stiu care dintre ei mai duce inca politica lui Chelu sau pe scurt care vrea binele companiei si care nu. Daca SIF Oltenia a contestat decizia lui Bunu, acelasi Bunu care a fost pus de Chelu, ma gandesc ca vor binele companiei insa Bunu a incercat sa suspende exact urmasii lui Chelu.

    1. Bunu s-a facut rau si vrea compania pentru el cu altii care nu sint cheli.

      Simplu.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb