DUPĂ CE THE NOVA GROUP A FĂCUT SESIZĂRI PRIVIND NECOMPLETAREA CONVOCATORULUI ASF cere explicaţii urgente de la Unirea Shopping Center

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iunie 2016

ASF cere explicaţii urgente de la Unirea Shopping Center

Autoritatea de Supraveghere Financiară ne-a transmis că a cerut explicaţii de la Unirea Shopping Center, după ce The Nova Group România, controlată de Dan Adamescu, a acuzat Autoritatea că nu îşi face treaba, întrucât nu a reacţionat la cererile acţionarilor "Unirea" cu privire la convocarea Adunării Generale.

The Nova Group România a precizat, într-un comunicat de săptămâna trecută, că încă din 23 martie 2016 a cerut convocarea unei adunări generale pentru revocarea doamnei Carmen Palade (n.r. fostă Adamescu) din funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie a societăţii Unirea Shopping Center, însă că demersurile sale nu au avut nici un rezultat.

ASF ne-a transmis, vineri, că a primit mai multe sesizări formulate de către The Nova Group Investment Romania SA - acţionar al Unirea Shopping Center - în legătură cu refuzul reprezentanţilor societăţii de a da curs cererii de convocare a adunării generale a acţionarilor având pe ordinea de zi punctele solicitate de acest acţionar. "Direcţia de specialitate din cadrul Autorităţii a analizat sesizările primite şi a solicitat societăţii Unirea Shopping Center SA să comunice în regim de urgenţă motivele pentru care nu au fost incluse, pe ordinea de zi a convocatorului, şi solicitările acţionarului majoritar, care sunt de competenţa AGOA, conform dispoziţiilor legale incidente, precizând totodată că nerespectarea acestora constituie contravenţie şi se sancţionează conform Legii nr.297/2004", ne-au transmis reprezentanţii ASF.

The Nova Group făcuse acuzaţii grave la adresa preşedintelui Unirea, Carmen Palade, fosta soţie a lui Dan Adamescu, dar şi la adresa autorităţilor. "Carmen Palade pur şi simplu refuză să convoace AGA încălcând astfel legea pieţei de capital precum şi dreptul fundamental al oricărui acţionar majoritar", se arată în comunicat, unde se mai adaugă: "Prin aceasta, Carmen Palade forţează o rămânere în funcţie, având ca scop final preluarea ostilă a companiei, folosindu-se de problemele pe care familia Adamescu le înfruntă în prezent. Mai mult decât atât, se pare că instituţiile statului protejează acest abuz al doamnei Palade, dovadă fiind lipsa de acţiune din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Bursei de Valori (BVB) şi a Tribunalului Bucureşti. Acţionarii au făcut nenumărate demersuri legale şi cereri către instituţiile competenţe să soluţioneze această situaţie abuzivă".

The Nova Group România deţine 74,16% din acţiunile Unirea Shopping Center.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, recent, acţiunea de divorţ intentată de Carmen Adamescu şi a dispus desfacerea căsătoriei dintre ea şi omul de afaceri Dan Adamescu, hotărârea nefiind însă definitivă.

Dan Adamescu se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare, primită pentru că a intervenit la judecători să obţină decizii favorabile în mai multe dosare de insolvenţă.

Recent, pocurorii DNA au pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale din averea lui Dan Adamescu, în valoare de 857 de milioane, în dosarul "Astra".

În structura acţionariatului "Unirea" se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doamna Ardeleanu,va rog sa intrebati ASF cand are de gand Nova sa faca OPP obligatorie la RCHI,impreuna cu Mountbay Limited.

    Amintesc faptul ca din 2011 de cand au cumparat 45-48% din actiuni nu a gasit vreme!Asta sub pretextul ca nu erau concertate.De 3 luni e comunicat pe site BVB-RCHI ca DNA a pus sechestrul propus de incukpatul Adamescu DG pe actiunile emitentului detinute prin Nova Group si Mountay.Se scrie si numarul actiunilor. 

    ASF vad ca-si ia viteza la sesizarile Nova,dar nu face treaba pe care i-o cere legea cand vine vorba de o culpa a Nova Trade.Ori poate trebuie sa vina DNA sa faca si treaba ASF(desi tocmai ce spuneam ca a facut 99% din ea cand a concertat Nova si Mountbay intr-un document oficial de sechestru legal asigurator).

    Sa nu se planga faimoasele directii de specialitate ASF cand vor face poteca la audieri.E un caz scoala de refuz al aplicarii legii cu documente oficiale de netagaduit la dispozitie,facute de alta institutie,in cadrul unui dosar de urmarire penala.Nu poa sa spuna ca e concertare pe baza unui articol din ziar! 

    1. Buna ziua!

      Am publicat raspunsul ASF in articolul din 4.04.2016>  

      Autorităţile trebuie să spună dacă Adamescu era obligat să facă ofertă de preluare la "Intercontinental"

      * ASF: "La momentul dobândirii de către Mountbay LTD a participaţiei Intercontinental nu au fost identificate elemente privind aplicarea prezumţiei de acţiune concertată" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb