DUPĂ PERCHEZIŢII VIZÂND PRESTAREA DE SERVICII VIDEOCHAT Sechestru pe conturi de 16 milioane de dolari, case şi autoturisme

Elena Deacu
Anticorupţie / 18 martie 2015

În urma percheziţiilor efectuate ieri de Poliţia Română la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip "video chat", a fost instituit sechestru asigurator pe conturi bancare în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum şi asupra a 5 locuinţe şi 6 autoturisme.

Ieri, Poliţia Română a efectuat 93 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiş şi Ilfov, pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu activităţi de tip "video chat".

Acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bani, lei şi valută, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unităţi de calcul, 32 de medii de stocare şi 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflaţi în conturile bancare ale persoanelor bănuite, în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum şi asupra a 5 locuinţe şi 6 autoturisme.

Nouă persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, prin conturile deschise la 2 societăţi bancare, persoanele bănuite ar fi efectuat operaţiuni financiare de peste 300.000.000 de dolari americani.

În continuare, sunt efectuate cercetări în legatură cu o societate de tip "off shore", care ar fi intermediat plăţi externe şi care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obţinute pe teritoriul României.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb