DUPĂ PLECAREA DIRECTORULUI BILL GROSS Investitorii au retras sume record din fondul Pimco

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 octombrie 2014

Investitorii au retras sume record din fondul Pimco

Investitorii Pimco, cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume, au retras sume record, de 23,5 miliarde de dolari, după demisia neaşteptată a fondatorului acestuia, Bill Gross.

Retragerile, care privesc fondul de obligaţiuni Total Return al Pimco, reprezintă 10% din valoarea activelor acestuia în luna septembrie.

Pimco a anunţat, săptămâna trecută, că fondatorul şi directorul său de investiţii, Bill Gross, a decis să demisioneze din funcţie, urmând să lucreze pentru rivalul Janus Capital Group. Plecarea lui Gross a venit la doar opt luni după ce presupusul său succesor la conducerea Pimco, Mohamed El-Erian, a demisionat din cauza unor dispute cu Gross, alimentând temerile privind modul în care "Allianz" şi-a supravegheat divizia de investiţii.

Pimco este o subsidiară a asiguratorului german "Allianz", iar demisia lui Gross a dus la scăderea accentuată a acţiunilor companiei la bursa germană.

Pimco a încercat să asigure investitorii că retragerile de fonduri pot fi acoperite. "Fondul este bine poziţionat ca să acopere potenţialele răscumpărări, iar gestionarea lichidităţilor pe termen scurt reprezintă o zonă de expertiză şi rezistenţă în cadrul Pimco", a informat fondul.

De 17 luni, fondul Pimco este afectat de ieşirile de fonduri, după ce banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) a anunţat că va încheia programul de stimulare a economiei prin achiziţia de obligaţiuni, iar autorităţile financiare au înăsprit reglementările. De asemenea, autoritatea americană a pieţei de capital (SEC) a anunţat, săptămâna trecută, că va investiga activitatea Pimco, urmând să afle dacă randamentele fondului au fost majorate artificial.

Demisia fondatorului Pimco a venit la numai câteva zile după ce SEC a început investigaţia.

În vârstă de 70 de ani, Bill Gross a fondat Pimco în 1971, iar în decurs de 43 de ani a făcut din acesta cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume. Prezent în 12 ţări, Pimco are 2.500 de angajaţi şi gestionează active în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb