DUPĂ SCANDALUL CU TRANSPORTATORII Băsescu a intrat în conflict şi cu patronul restaurantului "Pescăruş"

Eli Roman
Ziarul BURSA #Politică / 20 august 2004

Veniturile zilnice ale restaurantului "Pescăruş", din parcul Herăstrău, au scăzut, în ultimele două săptămîni, de la 150 de milioane la 50-60 milioane de lei, ca urmare a interzicerii accesului automobilelor pe "aleea-drum" care face legătura cu proprietatea acestuia, potrivit afirmaţiilor directorului general al restaurantului, Marcel Boaru. Restaurantul "Pescăruş" este în conflict cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti de la începutul acestei luni, din cauza interzicerii accesului automobilelor pe aleea mai sus amintită. De zeci de ani, restaurantul avea un dublu sens de acces, care, de două săptămîni, este închis. Deşi directorul restaurantului a obţinut o ordonanţă prezidenţială prin care este solicitată deblocarea drumului cu destinaţia de cale de acces, astăzi, atît clienţii, cît şi furnizorii restaurantului nu pot ajunge cu automobilele în parcarea acestuia. În data de 13 august, în prezenţa executorului judecătoresc, au fost desfăcute lacătele de pe porţile de acces, însă imediat după plecarea reprezentantului justiţiei, accesul pe "aleea-drum" a fost blocat din nou. Directorul general al restaurantului consideră că la baza conflictului stă informarea incorectă a municipalităţii în legătură cu natura căii de acces către "Pescăruş". Potrivit spuselor domniei sale, aceasta este o "alee-drum", nu o "alee-parc", astfel că nu există motive pentru blocarea accesului. "O autoritate publică acţionează în dispreţul legii şi a autorităţii judecătoreşti, fapt de natură să pună sub semnul îndoielii sintagma «stat de drept»", a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, Marcel Boaru, directorul restaurantului. Scandalul dintre oficialii restaurantului şi administraţie s-a declanşat pe 13 iulie, cînd Marcel Boaru a fost invitat la sediul PD, unde i s-a propus să devină membru al acestui partid. Marcel Boaru spune că a refuzat propunerea şi, în consecinţă, de la acea dată, au început "şicanările" din partea Consiliului General al Capitalei. La data de 16 august, restaurantul a avut un prim control din partea Direcţiei Generale a Inspecţiei (DGI). Marcel Boaru spune că nu a fost găsită nici o neregulă, drept pentru care inspectorii au revenit a doua zi, "ca să găsească ceva".

Zis şi făcut: restaurantului îi lipsea autorizaţia de construcţie pentru caseta de la intrarea în parc, astfel că, după 40 de ani, caseta "Pescăruş" a fost dată jos, iar restaurantul amendat cu 100 de milioane de lei. Înlăturarea casetei a fost făcută fără trimiterea vreunei somaţii prealabile sau prezentarea unui act de demolare. Marcel Boaru a depus o plîngere penală împotriva Consiliului Municipiului Bucureşti şi a şefului gardienilor care păzesc calea de acces către restaurant.

Directorul restaurantului susţine că tot acest scandal are substrat politic, primarul general folosind aparatul primăriei pentru asemenea interese. Reprezentanţii Primăriei Capitalei nu au dorit să comenteze afirmaţiile directorului Boaru, motivînd că persoanele implicate în acest conflict se află în concediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb