EFE: O rachetă a lovit o clădire la Tel Aviv

F.D.
Internaţional / 27 octombrie 2023

EFE: O rachetă a lovit o clădire la Tel Aviv

Cel puţin trei persoane au fost rănite vineri după ce o clădire de locuinţe din partea de sud a metropolei israeliene Tel Aviv a fost lovită de o rachetă cu rază lungă de acţiune lansată de gruparea islamistă Hamas, a anunţat serviciul israelian de urgenţă, conform EFE.

Imagini video distribuite pe social media arată partea superioară a unei clădiri avariate de impactul unei rachete.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate la Tel Aviv, în împrejurimile oraşului şi în zona centrală a Israelului apropiată de Fâşia Gaza. Potrivit televiziunii israeliene Canal 12, alte opt rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Braţul armat al grupării islamiste Hamas a confirmat lansarea unor rachete dinspre Fâşia Gaza către Tel Aviv. Brigăzile al-Qassam menţionează într-un comunicat că acest atac este "un răspuns faţă de masacrele sioniste împotriva civililor" în Fâşia Gaza.

Peste 7.000 de persoane au murit în Fâşia Gaza în urma bombardamentelor efectuate de Israel ca represalii după atacul surpriză al Hamas asupra unor comunităţi din sudul Israelului pe 7 octombrie, când au murit pe teritoriul israelian peste 1.400 de persoane şi mai mult de 200 au fost luate ostatice de gruparea islamistă.

Potrivit guvernului israelian, peste 8.000 de rachete au fost deja trase dinspre Fâşia Gaza de către militanţii palestinieni de când a început acest război odată cu atacul Hamas. Dar majoritatea rachetelor au fost interceptate de sistemul israelian anti-rachetă Iron Dome.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O dovada in plus ca super inarmarea nu e de nici un folos in lumea tehnologiilor militare contemporane (asa ca recenta aprobare a cumpararii pt 35 F35 e absolut inutila ,daca nu cumva chiar dauneaza ,ca sa nu mai spun ca Romania e pe deficit grav !). Dupa atacul nebunesc ,absolut oribil si inutil efectuat de Hamas in 7 octombrie au aparut pe net imagini cu Iron Dome de la granita Israelului ,lovite si nefunctionale . Se demonstreaza o data in plus ca nu prin inarmare .,nu prin forta militara bruta se poate apara o tara (ca Israelul e practic o fortificatie moderna ) .Numai pacea asigura bunastarea si chiar viata unui popor .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb