Egiptul a inaugurat extinderea Canalului Suez

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2015

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a inaugurat ieri, cu o fastuoasă paradă navală şi în prezenţa mai multor şefi de stat, printre care preşedintele francez Francois Hollande, extinderea Canalului Suez, în încercarea de a relansa economia ţării, puternic afectată, informează AFP, potrivit Agerpres.

Deschis în 1869, Canalul de Suez leagă Marea Roşie de Marea Mediterană. Aceasta este una dintre rutele esenţiale ale comerţului mondial şi o sursă preţioasă de venituri pentru Egipt, care încearcă să-şi relanseze economia aflată în criză după revolta din 2011, care l-a înlăturat de la putere pe Hosni Mubarak.

Extinderea canalului reprezintă una dintre lucrările cele mai preţioase pentru Abdel Fattah al-Sissi, care, abia ales în 2014, a lansat cu mare pompă acest proiect ce presupune deschiderea unei noi căi, ce dublează, pe o lungime de 35 de kilometri, celebrul canal lung de 93 de kilometri, precum şi lărgirea şi adâncirea unui tronson de alţi 37 de kilometri.

Preşedintele egiptean a fixat un an pentru realizarea acestui proiect: pariu onorat, datorită unei subscrieri de circa 9 miliarde de dolari, care a atras numeroşi egipteni.

Potrivit AFP, preşedintele Hollande, "invitat de onoare" al ceremoniei, urmează să admire zborul primelor trei avioane de luptă franceze Rafale vândute în străinătate şi pe care Egiptul le-a cumpărat.

Emirul Kuweitului, regele Bahreinului, preşedinţii palestinian, sudanez şi yemenit, precum şi premierii rus şi cel grec, Dmitri Medvedev şi Alexis Tsipras, au participat de asemenea la ceremonie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb