ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerinţe 
din piaţa locală de construcţii

J.P.
Miscellanea / 8 septembrie 2020

ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerinţe 
din piaţa locală de construcţii

ELCO, brandul german de cazane pentru încălzire de capacităţi mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, lansează o gamă nouă de cazane industriale proiectate pentru a satisface cele mai exigente cerinţe de încălzire din industrie, oferind numeroase caracteristici şi beneficii ce le permit să fie montate în numeroase aplicaţii comerciale, fie ca unităţi unice, fie în cascadă, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România: "În pofida situaţiei generate de criza pandemică, piaţa locală de construcţii şi-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de către Eurostat. Acestea indică o creştere de cca. 7% înregistrată în acest domeniu, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind şi cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Luând în calcul acest aspect, dar şi evoluţia pozitivă a business-ului ELCO, am decis să lansăm noua gamă de cazane în condensare L Plus, destinată proiectelor noi sau celor aflate în reabilitare".

Potrivit studiilor din piaţă, domeniul construcţiilor de spaţii de birouri a fost cel mai puţin afectat de pandemia COVID-19 şi a prezentat o tendinţă pozitivă. Prognozele realizate la începutul pandemiei au prevăzut reducerea necesarului de spaţii de birouri datorită tendinţei în creştere a angajaţilor de a lucra de acasă. În acelaşi timp însă, au fost implementate şi reguli stricte de distanţare fizică, iar balanţa a înclinat spre nevoia de mai mult spaţiu şi spre necesitatea de a fi redusă densitatea angajaţilor din clădirile de birouri. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A şi B au crescut cu 3% şi acum se ridică la 3,22 milioane mp.

În timp ce per total în Uniunea Europeană nivelul lucrărilor de construcţii a înregistrat o scădere de 5,8% în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie a anului trecut, singurele state membre în care acest indice a crescut au fost, alături de România, Germania (1,4%), Finlanda (1,2%) şi Olanda (0,8%). Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în iunie un declin anual de 5,9%.

Ţinând cont de semnalele pozitive din piaţa de construcţii, portofoiul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gamă de cazane în condensare L Plus, care este formată din modelele murale THISION L PLUS şi de cele de pardoseală TRIGON L PLUS, ce oferă performanţe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de instalaţie şi întreţinere simplă. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 până la 200kW pentru un singur cazan şi până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în acelaşi timp emisii de NOx extrem de mici.

"Noile produse din gama L Plus sunt două dintre cele mai puternice, compacte şi eficiente cazane aflate în prezent pe piaţa locală de profil şi vin ca răspuns la nevoia identificată în piaţă. Astfel, ne-am dorit să oferim clienţilor noştri produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse şi cu o gamă variată de puteri adaptată oricărui tip de instalaţie", a mai spus Cătălin Drăguleanu. Cea mai importantă caracteristică a noilor sisteme de încălzire de mare capacitate sunt modelele cu două schimbătoare de căldură, care funcţionează independent unul de celălalt, oferind astfel posibilitatea funcţionării în cascadă fără a fi nevoie de instalarea mai multor unităţi.

"Domeniul în care activăm este unul foarte dinamic, în care este nevoie tot timpul de adaptare la noile cerinţe, la noi rigori, iar lansarea permanentă de produse reprezintă o dovadă clară de flexibilitate şi de răspuns prompt la nevoile pieţei. În domeniul construcţiilor, nevoia de spaţiu şi valorificarea acestuia sunt aspecte foarte importante. Astfel, gradul ridicat de eficienţă al noilor produse este secondat de posibilitatea de a fi instalate în spaţii mai mici, datorită amprentei reduse la sol a cazanelor de pardoseală, aspect foarte căutat mai ales la proiectele de reabilitare", a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Performanţa net superioară a noilor cazane ELCO le face ideale pentru utilizarea în toată gama de proiecte de construcţii, precum: clădiri de birouri, comerciale, administrative sau logistice, unde spaţiul disponibil trebuie folosit în mod inteligent. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb