ELECTRICA: Alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru toţi consumatorii

Ioana Dogaru
Companii / 19 ianuarie 2016

Actualizare 16:24 Enel: Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în trei localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Alimentarea cu electricitate era întreruptă, la ora 14:00, în 3 localităţi din judeţele Călăraşi şi Constanţa, în urma viscolului şi a căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, potrivit unui comunicat al Enel România.

"În data de 19 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel: în judeţele Tulcea şi Ialomiţa toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică; în judeţul Constanţa sunt nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune şi 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Saraiu, Cloşca); Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parţial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborâtă de viscol la pământ pe o distanţă de 1,2 km; în judeţul Călăraşi sunt nealimentate parţial o liniie electrică aerienă de medie tensiune şi un post de transformare, fiind afectată parţial localitatea Dragalina", se arată într-un comunicat al companiei.

Conform sursei citate, în toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

"În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt de peste 80km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", mai precizează comunicatul.

(A.L.)

-----------------

Actualizare 14:42 Enel: Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 8 localităţi din judeţele Constanţa şi Călăraşi

Alimentarea cu electricitate era întreruptă, marţi dimineaţă la ora 10:00, în 8 localităţi din judeţele Călăraşi şi Constanţa, în urma viscolului şi a căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, potrivit unui comunicat al Enel România.

Astfel, în judeţul Constanţa sunt nealimentate în total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 33 posturi de transformare, fiind afectate 5 localităţi (Saraiu, Mioriţa, Vulturu, Cloşca, Dulgheru) şi parţial Hârşova. Se lucrează la remedierea avariei ce afectează parţial localitatea Cumpăna, pentru refacerea liniei aeriene de medie tensiune ce a fost doborâtă de viscol la pământ pe o distanţă de 1,2 km.

În judeţul Călăraşi, sunt nealimentate parţial 6 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 13 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Dragalina, Bosneagu, UM Bărăganu).

În judeţele Tulcea şi Ialomiţa, unde au fost înregistrate, de asemenea, întreruperi, toţi consumatorii au fost alimentaţi cu electricitate.

"În toate zonele se înregistrează deranjamente individuale şi colective datorate condiţiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine. Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate)", se mai arată în comunicat.

(A.L.)

-----------------------

Toţi consumatorii din zonele afectate de viscol unde Electrica distribuie energie erau alimentaţi cu electricitate marţi dimineaţă, la ora 8,00, potrivit unei informări transmise de companie.

"Vă informăm că, în data de 19 ianuarie, la ora 8,00, în instalaţiile de distribuţie ale Electrica SA nu mai sunt consumatori nealimentaţi cu energie electrică, urmare a efectelor condiţiilor meteorologice deosebite înregistrate în perioada 16-18 ianuarie. Mulţumim consumatorilor pentru înţelegere şi autorităţilor pentru sprijinul acordat echipelor de intervenţie, care în anumite zone au acţionat în condiţii foarte dificile. Vă asigurăm că specialiştii noştri din echipele de intervenţie fac, de fiecare dată, toate eforturile pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectaţi", spun oficialii Electrica.

Duminica dimineaţă, la ora 6,00, alimentarea cu energie era întreruptă pentru 1.593 de consumatori din zonele unde distribuitor este Electrica, respectiv pe raza judeţelor Brăila (Pribeagu, Surdila Greci, Rosiori, Victoria, Plopi, Stoeneşti, Agaua, Tătaru, Ciocile), Buzău (Ziduri), Dâmboviţa (Pitrari, Ludesti, Valea Catelor, Ulieşti, Codia) şi Prahova (Calea Izvorului).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb