Eli Lilly şi Marea Britanie explorează posibilitatea ca medicamentele pentru obezitate să fie utilizate pentru a reduce şomajul

A.F.
Internaţional / 16 octombrie

Eli Lilly şi Marea Britanie explorează posibilitatea ca medicamentele pentru obezitate să fie utilizate pentru a reduce şomajul

Gigantul farmaceutic american Eli Lilly explorează posibilitatea ca medicamentele pentru obezitate să fie utilizate pentru a reduce şomajul, după semnarea unui acord major de investiţii cu Marea Britanie, transmite CNBC.

Compania, cunoscută pentru tratamentele pentru pierdere în greutate şi creatoare a medicamentului Zepbound, a anunţat luni că va aloca 279 de milioane de lire sterline (364 de milioane de dolari) pentru a ajuta la combaterea problemelor semnificative de sănătate din Marea Britanie, inclusiv obezitatea.

"Colaborarea strategică", convenită cu Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială din Marea Britanie (DHSC) şi Departamentul pentru Ştiinţă, Inovaţie şi Tehnologie (DSIT), face parte dintr-un pachet mai larg de investiţii, în valoare de 63 de miliarde de lire sterline, anunţat la încheierea Summitului Internaţional pentru Investiţii, organizat de guvernul laburist.

Acordul cu Eli Lilly prevede lansarea unui studiu "în lumea reală" pentru a înţelege cum influenţează tirzepatida - tratamentul GLP-1 din spatele medicamentelor Zepbound şi Mounjaro - pierderea în greutate, prevenirea diabetului şi a complicaţiilor legate de obezitate, pentru a informa mai bine Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) în tratarea obezităţii.

În cadrul acestui studiu de cinci ani, realizat în colaborare cu Health Innovation Manchester, se va analiza şi modul în care medicamentele pentru pierderea în greutate afectează "statutul de angajare al participanţilor şi zilele de concediu medical", a anunţat compania într-un comunicat de presă.

Ministrul britanic al Sănătăţii şi Asistenţei Sociale, Wes Streeting, a declarat că acest parteneriat este "cheia pentru construirea unei societăţi mai sănătoase, a unei economii mai sănătoase şi pentru a pregăti NHS pentru viitor".

Regatul Unit se confruntă cu o rată ridicată "a inactivităţii economice", definită ca persoanele care nu lucrează şi nu caută un loc de muncă.

Aproape o treime din cererile de sprijin social sunt atribuite bolilor de lungă durată, inclusiv afecţiunilor de sănătate preexistente, cum ar fi obezitatea, care a fost agravată de pandemia de Covid-19.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb