Elon Musk prezice al treilea război mondial

Cristina Radu
Internaţional / 5 septembrie 2017

Elon Musk (Sursa foto: Wikipedia)

Elon Musk (Sursa foto: Wikipedia)

Elon Musk a petrecut o parte din Ziua Muncii scriind tweet-uri în legătură cu cel de-al treilea război mondial. Directorul executiv al Tesla (TSLA) şi al SpaceX nu a făcut însă predicţii fatidice din cauza faptului că Coreea de Nord testează armele nucleare. Inteligenţa artificială este cea care l-a făcut pe Musk să fie îngrijorat despre un război mondial, potrivit CNN Tech.

Coreea de Nord "ar trebui să fie jos pe lista noastră de preocupări pentru riscul existenţial al civilizaţiilor", a scris Musk luni într-una din postrările de pe Twitter.

El a scris în altă postare: "Concurenţa pentru superioritatea inteligenţei artificiale

la nivel naţional - cea mai probabilă cauză a celui de-al treilea război mondial".

Musk a speculat pe Twitter că un sistem al inteligenţei artificiale poate să înceapă un război, în cazul în care se decide că o lovitură este cea mai probabilă cale spre victorie. Musk a emis în mod repetat avertismente legate de pericolele inteligenţei artificiale, solicitând o nouă reglementare pentru a menţine publicul în siguranţă.

Musk s-a ciocnit în acest proces cu cel puţin un miliardar din tehnologie: Directorul Facebook Mark Zuckerberg. Zuckerberg a numit retorica fatidică a lui Musk vizând inteligenţa artificială "destul de iresponsabilă". Musk a răspuns numind înţelegerea lui Zuckerberg vizând această problemă ca fiind "limitată", potrivit agenţiei de ştiri.

Musk a încercat să adreseze îngrijorărilor sale despre inteligenţa artificială apelând OpenAI, o firmă de cercetare a inteligenţei artificiale non-profit şi Neuralink, un startup ce construieşte aparate pentru a conecta creierul uman cu calculatoarele.

Musk a afirmat de lansarea lui Neuralink: "Am încercat să sun cu adevărat alarma de pe frontul inteligenţei artificiale de ceva timp, dar sigur nu a avut niciun impact".

Predicţia crudă a fost răspunsul la un comentariu recent din partea preşedintelui rus Vladimir Putin. Putin a spus: "Inteligenţa artificială este viitorul nu numai al Rusiei, ci al întregii omeniri. Oricine devine lider în această sferă va deveni conducătorul lumii".

Statele Unite ale Americii, China şi India sunt cele trei ţări care conduc în prezent cursa inteligenţei artificiale, conform unui director executiv al industriei de top.

Musk crede că ceilalţi vor încerca să recupereze prin orice mijloace. Acesta a scris pe Tweeter: "Guvernele nu trebuie să urmeze legile normale. Ei vor obţine inteligenţă artificială dezvoltată de companii chiar sub ameninţarea armei, dacă este necesar."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb