Emmanuel Macron - favorabil instituirii de noi sancţiuni împotriva Rusiei

G.U.
Internaţional / 4 aprilie 2022

Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo/?fbid=515574449924476&set=a.484020503079871

Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo/?fbid=515574449924476&set=a.484020503079871

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat astăzi "favorabil" ca Uniunea Europeană să decidă noi sancţiuni împotriva Rusiei, evocând petrolul şi cărbunele, după descoperirea a sute de corpuri de civili în regiunea Kievului, de unde s-au retras trupele ruse la sfârşitul săptămânii trecute, în special la Bucea, relatează AFP, conform Agerpres.

"Ceea ce s-a petrecut la Bucea necesită un nou set de sancţiuni şi măsuri foarte clare", a declarat preşedintele francez la France Inter. "Aşadar, ne vom coordona cu partenerii noştri europeni, în special cu Germania" în "zilele următoare", a adăugat el, menţionând sancţiuni individuale şi măsuri cu privire la "cărbune şi petrol".

Pe fondul a "ceea ce se întâmplă" în special la Mariupol, trebuie să transmitem semnalul că demnitatea noastră colectivă şi valorile noastre sunt ceea ce apărăm", a spus în continuare Emmanuel Macron, întrebat cu privire la Ucraina în calitate de preşedinte în exerciţiu şi nu în cea de candidat la preşedinţie.

Acesta a reafirmat, aşa cum a făcut duminică într-un tweet, că este "extrem de şocat" de "scenele greu de suportat" de la Bucea, care trebuie condamnate "cu cea mai mare fermitate". "Există acum dovezi clare ale crimelor de război" şi "este aproape stabilit că armata rusă" a fost cea care s-a aflat în acel orăşel unde au fost masacraţi civilii. "Justiţia internaţională trebuie să-şi spună cuvântul. Cei care se află la originea acestor crime vor trebui să fie traşi la răspundere", căci "nu va fi pace fără să se facă dreptate", potrivit preşedintelui francez.

Numărul total al morţilor din suburbiile Kievului, care s-au aflat aproape timp de o lună sub controlul trupelor ruse, nu se cunoaşte deocamdată. Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, corpurile neînsufleţite a 410 civili au fost descoperite în localităţi din regiunea Kievului de unde s-au retras recent trupele ruse.

Moscova a dezminţit execuţiile sumare, dar ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a cerut misiunilor Curţii Penale Internaţionale şi organizaţiilor internaţionale să se deplaseze cât se poate de repede la Bucea şi în alte localităţi din regiunea Kiev pentru a strânge dovezi privind comiterea de crime de război şi împotriva umanităţii de către forţele ruse.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Viktor Orban a castigat detasat. Partidul lui a obtinut 2/3 din Parlament (zice BBC).

    Macron va pierde alegerile. Nu suntem prosti oricat ati minti cu presa voastra. Stim ca NATO si SUA vor sa destabilizeze UE. Si au succes pentru ca santajeaza liderii europeni. 

    When officially confirmed by Hungary's electoral commission, the victory will be Fidesz's fourth successive win since 2010. The National Election Office said Fidesz would have 135 seats, a two-thirds majority, and the opposition alliance would have 56 seats - again, based on preliminary results. 

    1. Macron este un imbecil marioneta a Jid-Americii precum Zelenski și altii......

    Nu înțeleg de ce Putin a discutat, de numeroase ori, cu acest imbecil.

    Macron este marioneta USA... Sper sa piarda alegerile... Avem nevoie de lideri patrioti nu papusari....

    1. Problema este, vezi tu, ca nu exista patrioti, toti isi vad doar interesul. La fel si Orban, are si el "oligarhii" lui si ungurul nu o duce mai bine cu Orban!

    De ce stimabilul Macron nu ne spune cum nu mai ia uraniu din Rusia contra turbine pentru submarinele rusest? Are trecere la Putin pentru taclale la 6 metri distanta dar nu viziteaza Kievul sau Bucea .... Ar trebui sa ia la negocieri si pe dragalasa sotioara care, cu siguranta, va avea mai mult succes la Putin ....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb