Enel Distribuţie Dobrogea construieşte o nouă linie de medie tensiune în Delta Dunării

Adina Lateş
Companii / 10 noiembrie 2015

Enel Distribuţie Dobrogea realizează o lucrare de modernizare a reţelei electrice de distribuţie de medie tensiune din rezervaţia biosferei Delta Dunării, construind o nouă linie de 20kV aeriană şi subterană de o lungime totala de circa 9,2 km, ibnformează un comunicat de presă remis redacţiei.

"Prin intermediul acestor lucrări de modernizare, Enel vine în sprijinul comunităţilor locale, oferind o mai mare siguranţă în alimentarea cu energie electrică, atât locuitorilor din această zonă, cât şi celor peste 20.000 de turişti care vizitează anual rezervaţia biosferei Delta Dunării, areal aflat în patrimoniu natural UNESCO şi protejat prin convenţia RAMSAR. De asemenea, lucrările au fost realizate cu scopul de a oferi o mai mare protecţie celor peste 360 de specii de păsări care populează acest areal", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prima etapă a lucrărilor s-a desfăşurat în perioada 15 iulie - 15 august şi a constat în construirea a 8,8 km din noua linie de medie tensiune cu cablu aerian şi subteran. Următoarea etapă a implicat traversarea unui cablu peste canalul Sfântul Gheorghe pe lăţimea acestuia de cca. 350 m în zona Uzlina, în condiţii specifice având în vedere zona şi traficul naval. Conductoarele ce traversează canalul sunt susţinute de 2 stâlpi de cca. 68 m înalţime pe toată lăţimea canalului. După finalizarea lucrărilor de modernizare, cele aproximativ 1.400 de gospodării din arealul inclus în program, precum şi cei care vizitează Delta Dunării, vor beneficia de mai multă siguranţă în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimativă a lucrărilor este de cca. 2,1 milioane lei.

"Până la finalul lunii noiembrie, această nouă linie de medie tensiune va fi funcţională pentru a putea prelua în buclă consumatorii alimentaţi din alte două linii de medie tensiune aeriene prin care se distribuie energie electrică către 8 localităţi din zona de sud a Deltei Dunării. În caz de avarii în acestă zonă, prezenţa acestei noi linii va asigura realimentarea în cel mai scurt timp a oricăreia dintre aceste localităţi: Malcoci, Rusca, Maliuc, Licov, Partizani, Plopu, Dunăvăţ şi Murighiol. Construcţia acestei noi linii de 20kV oferă un plus de confort clienţilor prin reducerea semnificativă a întreruperilor în furnizarea de electricitate în caz de avarii, într-o zona în care intervenţiile pentru remedierea defecţiunilor se efectuează cu mare dificultate", arată comunicatul amintit.

Totodată, lucrarea va creşte siguranţa în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi se desfăşoară cu sprijnul primăriilor localităţilor menţionate şi al Consiliului Judeţean Tulcea.

Proiectul face parte din programul de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb