ENGIE Romania îşi extinde portofoliul de producţie de energie regenerabilă cu prima sa centrală hibridă

R.S.
Companii / 4 septembrie

ENGIE Romania îşi extinde portofoliul de producţie de energie regenerabilă cu prima sa centrală hibridă

ENGIE Romania îşi extinde portofoliul de producţie de energie regenerabilă cu prima sa centrală hibridă, din surse eoliene şi solare, având o capacitate totală instalată de 57 MW. Situată în comuna Gemenele din judeţul Brăila, centrala hibridă va genera anual aproximativ 140 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a peste 46.800 de gospodării, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, acest proiect creşte capacitatea totală instalată de producţie de energie eoliană şi solară a Grupului ENGIE în România la 211 MW, consolidându-i poziţia în sectorul de producţie de energie electrică verde.

Centrala hibridă a devenit operaţională odată cu finalizarea construcţiei parcului fotovoltaic, un proiect greenfield dezvoltat de echipele companiei în ultimul an. Amplasat pe un teren de 14 hectare, lângă parcul eolian deja funcţional deţinut de ENGIE în comuna Gemenele, parcul fotovoltaic are o capacitate instalată de 9,3 MWp şi este format din 17.100 de panouri fotovoltaice bi-faciale. Acestea asigură un randament energetic mai bun şi o utilizare mai eficientă a suprafeţei, fiind montate pe o structură metalică de tip tracker, care urmăreşte poziţia soarelui pentru a maximiza performanţa instalaţiei.

Parcul fotovoltaic, împreună cu cel eolian existent, cu o capacitate de 47,5 MW, sunt conectate la aceeaşi reţea şi devin, astfel, una dintre primele centrale hibride din surse regenerabile din România. Fiecare kWh produs de centrala fotovoltaică contribuie la reducerea emisiilor de CO2, rezultând o economie anuală estimată la aproximativ 49 kilotone.

"Suntem încântaţi să inaugurăm prima centrală hibridă de producţie de energie din portofoliul companiei. Este o investiţie care ne va permite să le oferim clienţilor noştri energie electrică din surse regenerabile, având în vedere că, pentru persoane juridice, putem propune contracte de achiziţie pe termen mediu şi lung, sprijinindu-i astfel să-şi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de carbon şi de predictibilitate asupra costurilor cu energia", a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania, se menţionează în comunicat.

Grupul ENGIE Romania deţine şi operează 3 parcuri eoliene cu o capacitate totală de 178 MW, în judeţele Brăila, Constanţa şi Galaţi, precum şi 5 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 33 MW, în judeţele Arad, Buzău, Harghita şi Teleorman. În 2023, compania a luat decizia de investiţie şi a demarat construcţia unei centrale solare de tip greenfield în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, având o capacitate totală de 37,2 MWp.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb