Erdogan: "Lumea islamică riscă dezintegrarea"

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2015

Erdogan: "Lumea islamică riscă dezintegrarea"

Lumea islamică riscă "dezintegrarea" sub presiunea conflictelor care se desfăşoară în regiune între suniţi şi şiiţi, a spus preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP.

Preşedintele turc este sunit şi a făcut comentariile într-o conferinţă de presă ţinută la întoarcerea din vizita în Iran, ţară majoritar şiită.

"În acest moment, lumea islamică riscă dezintegrarea ", a spus Erdogan, citat de ziarele turceşti Hurriyet şi Sabah, adăugând: "Trebuie făcuţi paşi rapizi pentru a contracara aceste încercări".

Preşedintele turc a mai spus: "Poţi avea o denumire diferită (a Islamului), dar dacă încerci să impui o anumită denumire în faţa celeilalte, atunci vei destrăma Umma (comunitatea islamică )".

Erdogan a cerut ca organizaţii precum Organizaţia Cooperării Islamice să demonstreze că tratează serios stoparea violenţelor în zonele de conflict din Irak, Egipt, Libia, Siria şi Yemen.

De asemenea, liderul turc a arătat că se va implica personal şi intenţionează să viziteze puterile musulmane din Asia, Indonezia şi Malaezia, şi va face încă o vizită în Arabia Saudită.

El a spus că toate crizele regionale, inclusiv Yemen, au fost pe agenda discuţiilor de marţi cu preşedintele iranian Hassan Rouhani şi cu Ayatollahul Ali Khamenei.

"Grupurile din Yemen ar trebui să se întâlnească şi să găsească posibile soluţii. Arabia Saudită, Turcia şi Iran ar trebuie să fie implicate în eforturile pentru găsirea unei soluţii diplomatice", a mai spus Erdogan.

Turcia a susţinut acţiunea militară a puterii sunite din Arabia Saudită împotriva rebelilor houthi din Yemen, aliaţi Iranului, spre supărarea Iranului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb