Erdogan urmează să discute cu Niinistö şi Andersson la Madrid, la începutul summitului NATO

S.B.
Internaţional / 27 iunie 2022

Erdogan urmează să discute cu Niinistö şi Andersson la Madrid, la începutul summitului NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să se întâlnească marţi, la Madrid, cu omologul său finlandez Sauli Niinistö şi premierul suedez Magdalena Andersson pentru a discuta despre candidaturile Finlandei şi Suedie la NATO, blocate de către Ankara, anunţă luni Helsinki, potrivit news.ro.

Această reuniune la nivel înalt cu preşedintele Niinistö şi şefa Guvernului suedez Andersson urmează să aibă loc la începutul summitului NATO organizat în capitala spaniolă, în prezenţa secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter preşedinţia finlandeză.

Noi negocieri în vederea unei ridicări a vetoului turc sunt prevăzute luni, la sediul NATO, la Bruxelles, mai anunţăă Helsinki.

Magdalena Andersson urmează să se ducă la Bruxelles pentru a se întâlni cu Jens Stoltenberg înaintea summitului NATO de la Madrid, a anunţat Cabinetul suedez.

Ea a discutat la telefon cu Erdogan sâmbătă, însă niciun progres nu a avut loc, a anunţat Ankara.

Turcia a anunţat o blocare-surpriză a candidaturilor suedeză şi finandeză, la jumătatea lui mai, iar această problemă urmeză să ocupe o parte imporantă a summitului de la Madrid - care durează de marţi seara şipână joi.

Ankara acuză Suedia e faptul că găzduieşte activişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care îi consideră "terorişti".

Turcia denunţă, de asemenea, prezenţa unor susţinători ai predicatorului Fethullah Gulen, pe care-l acuză de orchestrarea loviturii de stat eşuate din iulie 2016.

Ea mai cere o ridicare a blocării exporturilor de armament care i-a fost impusă atât de Finlanda, cât şi de către Suedia, din cauza intervenţiei miltare turce în nordul Siriei, în octombrie 2019, o înăsprire a legislaţiei antiteroriste suedeze şi extrădarea mai multor persoane pe care le consideră "teroriste".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb