Erste Bank: Corecţiile aduc valoarea acţiunilor imobiliare sub valoarea netă a activelor

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2007

Chiar dacă sectorul imobiliar din Europa nu a fost direct afectat de criza pieţei creditelor imobiliare cu risc ridicat din SUA, acţiunile imobiliare s-au aflat sub o presiune puternică, informează un raport Erste Bank. Investitorii instituţionali internaţionali s-au retras din sector, fără a analiza cu exactitate în unele cazuri date esenţiale pentru Europa Centrală şi de Est, declanşând o scădere puternică a preţurilor. În prezent, companiile imobiliare austriece tranzacţionează mult sub valoarea netă recentă a activelor, fapt care din punctul de vedere al analiştilor Erste nu are nicio justificare.

Specialiştii băncii austriece se aştea-ptă ca sectorul să îşi revină pe termen mediu, dar această revenire va fi probabil volatilă. Departamentul de cercetare al Grupului Erste Bank recomandă concentarea investiţiilor în companii axate pe dezvoltarea de proiecte, pentru că acest sector este mai puţin afectat de costuri de refinanţare ridicate. Dintre companiile imobiliare listate la Bursa din Viena, analiştii evaluează Immoeast ("Cumpără", preţ ţintă: 11.7 EUR) şi CA Immo International ("Acumulează", preţ ţintă: 16.0 EUR) ca fiind cele mai atractive, iar dintre companiile listate pe bursele de valori din Europa Centrală şi de Est, principalele recomandări sunt Polish Globe Trade Centre ("Cumpără", preţ ţintă: 57.5 PLN) şi Orco Property Group listată în Praga ("Cumpără", preţ ţintă: 129 EUR).

În prezent, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG oferă acces la piaţa imobiliară. Indicii calculaţi de către Bursa din Viena, IATX (Immobilien Austrian Traded Index) şi CERX (CEE-Real Estate Traded Index) sunt instrumentele ideale de bază pentru investiţiile imobilare. În timp ce IATX include acţiunile imobiliare listate pe piaţa prime a Bursei din Viena şi în consecinţă poate fi numit indexul imobiliar austriac, CERX cuprinde companii imobiliare care îşi desfăşoară activitatea cu precădere în Europa Centrală şi de Est. Din acest motiv, este cunos-cut şi ca indexul pieţei imobiliare din spaţiul central şi est european. Principalele recomandări ale Departamentului de cercetare al Grupului Erste Bank vizează jucătorii principali din cadrul celor doi indici.

Noile certificate de investiţii emise de Erste Bank şi tranzacţionate pe IATX şi CERX oferă numeroase oportunităţi de investiţii. Cele două noi certificate des-chise urmăresc cu fidelitate trendurile indicilor IATX şi CERX. Nu există taxe de administrare sau alte costuri uzuale. Cele două certificate sunt deschise, ceea ce înseamnă că nu au o limită de maturitate şi investitorii pot decide cât de mult vor să continue investiţia.

10 noi certicate cu discount şi marjă de siguranţă

Investitorii care îşi doresc mai multă siguranţă, pot investi în unul din cele 10 certificate cu discount tranzacţionate pe IATX şi CERX. Certificatele cu discount presupun renunţarea la maximizarea profitului, dar oferă oportunitatea unei intrări convenabile în comparaţie cu investiţiile pe index. Cea mai înaltă sumă fixată (cap) determină valoarea maximă a rambursării. Termenul de maturizare a certificatelor imobiliare cu discount este 30 septembrie 2008, în ambele cazuri. Investitorii cu o orientare pe termen scurt au, de asemenea, oportunitatea de a alege certificate de garanţie sau certificate turbo scutite de impozitul pe veniturile din valori mobiliare. Certificatele turbo şi de garanţie ajută investorii să profite pe termen scurt de fluctuaţiile pieţei, pentru a beneficia de profituri excelente. Toate produsele sunt tranzacţionate pe bursele de la Viena şi Stuttgart (EUWAX).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb