Este The Merge un eşec?

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2022

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor

Criptoactivele principale, cum ar fi bitcoin şi ether, au atins noi minime săptămâna trecută, în timp ce scăderile de preţ ale unor active importante, de la aur la acţiuni, au împins în jos şi piaţa cripto, afirmă Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, bitcoin s-a confruntat cu o perioadă dificilă, în ciuda faptului că marţea trecută criptoactivele au atins peste 22.000 de dolari pentru prima dată din august încoace. Cel mai important criptoactiv din lume şi-a văzut preţul scăzând brusc mai târziu în cursul săptămânii trecute, atingând ieri un minim de 18.105 dolari pe platforma eToro, după ce o serie de indicatori economici negativi au făcut ca pieţele să se prăbuşească. În prezent, acesta se situează în jurul valorii de 19.100 dolari.

Între timp, Ether a înregistrat scăderi similare de preţ, la care s-a adăugat presiunea suplimentară a aşteptărilor asupra reţelei în urma actualizării The Merge. Marţea trecută, tokenul se tranzacţiona la peste 1.700 de dolari, înainte de a coborî la un minim de puţin sub 1.300 de dolari ieri. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 1.350 de dolari, susţine Simon Peters.

Se pare că The Merge ar fi avut un anumit impact, pe termen scurt, asupra preţului, cu o scădere semnificativă imediat după eveniment. Dar, dacă se face zoom out chiar şi la performanţa pe doar şapte zile, observatorii vor vedea că tokenul se mişcă în mod clar în linie cu alte active de risc în faţa unor noi indicatori economici negativi.

The Merge nu va fi judecată pe baza performanţelor pe termen scurt

Scăderea valorii ETH din ultimele câteva zile va fi prezentată ca o dovadă a eşecului şi a exagerării în ce priveşte actualizarea reţelei -The Merge - dar, ca orice investiţie, nu va fi judecată pe baza unor performanţe pe termen scurt, precizează analistul eToro.

The Merge a fost o schimbare îndelungată inerentă în ceea ce priveşte modul în care este guvernată reţeaua Ethereum şi modul în care aceasta îşi utilizează resursele. Promisiunea unei schimbări miraculoase peste noapte este o anatemă pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung şi ar trebui tratată cu prudenţă de către orice investitor care o observă.

Preţul ETH a coborât sub un nivel de rezistenţă recent de 1.400 de dolari, dar există o luptă mult mai amplă pe piaţă care distrage atenţia investitorilor de la îmbunătăţirile semnificative aduse reţelei. Volatilitatea preţurilor se manifestă în toate domeniile cripto datorită unor factori macroeconomici majori care nu pot fi controlaţi - în acelaşi mod în care acţiunile se confruntă cu scăderi semnificative de preţ.

Pentru investitorii care îşi analizează poziţia în acest moment, cei care au o convingere fermă în cazurile de utilizare pe termen lung ale criptoactivelor precum bitcoin sau ether ar trebui să se asigure că sunt pregătiţi pentru o volatilitate mai mare în viitor, deoarece povestea economică nu pare să fi trecut încă de partea cealaltă. Dar teza pe termen lung a investiţiei lor ar trebui să fie un indicator mai important decât simpla mişcare a pieţei.

Dificultatea mineritului Bitcoin atinge un maxim istoric

Dificultatea minieritului şi hashrate-ul Bitcoin au stabilit noi maxime istorice. ATH-urile vin în pofida unei slăbiciuni semnificative pentru preţul criptoactivului. Hashrate-ul Bitcoin este, în esenţă, puterea totală de calcul a reţelei, numărul de hash-uri generate şi finalizate pe secundă, arată Simon Peters.

În general, hashrate-ul creşte din cauza unei concurenţe mai mari între mineri. În acest caz, HTA ar putea fi un semnal că minerii se mută de la Ethereum la alte criptoactive de tip proof-of-work, cum ar fi Bitcoin, o tendinţă care este în curs de desfăşurare de câteva săptămâni.

Minerii numeroşi şi un nivel ridicat de concurenţă în reţea forţează creşterea hashrate-ului, ceea ce este, în general, un lucru bun. Deşi nu este corelat cu preţul, cu cât sunt mai mulţi mineri în reţea, cu atât aceasta este mai sigură. Este, de asemenea, un semnal care este obişnuit în perioadele de scădere. Utilizarea şi dezvoltarea reţelei continuă în fundal, în ciuda scăderilor de preţ, acest lucru putând fi interpretat ca un semnal pozitiv pe termen lung, spune sursa citată.

Tranzacţiile zilnice Solana cresc vertiginos

Un memento oportun pentru entuziaştii cripto - Solana, un concurent cheie al reţelei Ethereum, a înregistrat o creştere majoră a volumului de tranzacţii în ultimele luni, conform datelor de la Nansen. Reţeaua Solana a înregistrat o creştere exponenţială a tranzacţiilor zilnice începând cu luna aprilie, cu peste 40 de milioane pe zi, faţă de aproximativ 20 de milioane la începutul celui de-al doilea trimestru.

Deşi, conform datelor Nansen, volumele de tranzacţii Solana sunt mult mai volatile decât Ethereum, ceea ce este clar este că, în ceea ce priveşte utilizarea ca reţea, aceasta este acum un concurent real. Dapps importante, precum Mango Markets, StepN şi Magic Eden, au contribuit la o creştere majoră a fluxului. Tranzacţiile cu Ethereum au scăzut, de asemenea, într-o oarecare măsură, ceea ce ar putea fi un indiciu al schimbărilor de comportament înainte de The Merge, dar acest lucru nu va fi clar până la raportările viitoare.

Solana are acum un ecosistem foarte sănătos de companii şi proiecte care utilizează platforma pentru activităţile lor cripto. Faptul că un ecosistem atât de variat înfloreşte, chiar şi într-un moment în care evaluările sunt scăzute, este un semn pozitiv pentru întreaga piaţă, mai spune Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb