EUGEN TOMAC:  "La Bruxelles, nu se va discuta astăzi despre Schengen"

G.D.
Politică / 15 decembrie 2022

"La Bruxelles, nu se va discuta astăzi despre Schengen"

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, anunţă astăzi, într-o postare pe Facebook, că "la Bruxelles, nu se va discuta astăzi despre Schengen", adăugând că preşedintele Klaus Iohannis n-a reuşit să schimbe agenda şi să introducă la recomandări ale Consiliului European acceptarea României în spaţiul Schengen. Tomac ataşează scrisoarea de convoccare a reuniunii Consiliului European şi ordinea de zi a reuniunii de astăzi, afirmând că subiectul Schengen "lipseşte cu desăvârşire". Concluzia sa este că singura şansa reală pentru a corecta această discriminare rămâne să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, relatează News.ro.

"La Bruxelles, nu se va discuta astăzi despre Schengen. Preşedintele Iohannis ne-a cerut să avem răbdare şi să nu acţionăm emoţional în chestiunea Schengen. Ne-a asigurat că ieri, sau astăzi, va dezbate umilinţa prin care a trecut România la reuniunea de la Bruxelles", scrie Tomac.

El spune că a citit scrisoarea preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, adresată şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, aceasta fiind redactată pe 12 decembrie, la 4 zile după ce Austria a încălcat principiul cooperării loiale intre instituţiile europene şi ne-a blocat accesul în Schengen.

"Surpriza este uriaşă, atât în scrisoarea de convocare a Consilului European şi în ordinea de zi pentru astăzi, pentru că lipseşte cu desăvârşire subiectul Schengen", constată europarlamentarul PMP..

Concluzia sa este că preşedintele Iohannis n-a reuşit să schimbe agenda şi să introducă la recomandări ale Consiliului European de astăzi acceptarea noastră în spaţiul Schengen.

"În acest moment devine tot mai evident că singura şansa reală pentru a corecta această discriminare rămâne să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Restul sunt doar declaraţii politice", consideră Eugen Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat ieri că România nu va ataca votul în Consiliul JAI privind aderarea ţării noastre la Schengen la Curtea Europeană de Justiţie. De asemenea, a declarat eferitor la aderarea României la spaţiul Schengen că ea nu se va produce "azi sau mâine, în Consiliul European". "Însă pot să vă spun că, personal, îmi imaginez că o aderare este posibilă anul viitor, în 2023", a adăugat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. propun continuarea si amplificarea boicotarii Austriei.

    pentru neoimperialistii astia nu exista limbaj mai bun decat BANUL. 

    ardeti-i la bani si o sa inteleaga 

    BOICOT AUSTRIA !  

    1. Se pare ca multi nu inteleg ce se intampla.refuzul austriei de a ne primi in schengen e EFECTUL problemei.CAUZA e la noi.Romania este o colonie occidentala,cu mai multi stapani,condusa de niste marionete care asculta doar ordinele stapanilor.

      Pana cand nu scapam de aceste marionete si nu redevenim suverani,nu se va intampla nimic,oricat am boicota austria,olanda,sua etc.

      Totul are un început . Boicotul Austriei, Olandei și Ungariei e începutul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb