EVERGENT Investments depăşeşte jumătate de miliard de euro - valoarea activelor administrate la semestrul I 2023

Media-Advertising / 12 august 2023

EVERGENT Investments depăşeşte jumătate de miliard de euro - valoarea activelor administrate la semestrul I 2023

82,7 milioane lei a fost valoarea dividendelor repartizate in 2023

Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.511 milioane lei

Valoarea activului net a fost de 2.243 milioane lei

Valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 2,4424 lei

47,7 milioane lei - rezultatul net

186,44 milioane lei investiţi în primul semestru

Peste 50% din portofoliul de active este deţinut în emitenţi care integrează factorii ESG

mWare Solutions, companie din portofoliul private equity al EVERGENT Investments, a dezvoltat un pachet complet pentru digitalizare

EVERGENT Investments, compania de investiţii listată sub simbolul EVER, raportează depăşirea pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate la 30 iunie 2023, respectiv o creştere cu 2,5% faţă de 30 iunie 2022, şi îşi consolidează poziţia financiară dupa ce a generat un rezultat net de 47,7 milioane de euro, compus din profit net de 26,2 milioane lei şi caştig net de 21,5 milioane lei.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acţionarilor săi, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, aspect susţinut de ratele de distribuire ale dividendelor din ultimii ani si programele de buy-back. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane lei.

"Depăşirea din nou a pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate şi consolidarea poziţiei financiare reflectă soliditatea companiei în contextul volatilităţii accentuate, al climatului macro-financiar european şi global, şi al tensiunilor geo-politice regionale. Am acţionat rapid şi am concentrat capitalul în sectoare cu potenţial de dezvoltare, investiţiile ajungând la 186,44 milioane lei. Ritmul schimbărilor are o dinamică ridicată şi nu este surprinzător că există perturbări semnificative în unele domenii, insă ne oferă noi oportunităţi. Avem standarde înalte pentru noile investiţii, dar extindem opţiunile pentru a optimiza performanţa portofoliului şi a crea valoare pe termen lung pentru toţi stakeholderii."- a declarat domnul Claudiu Doroş, Preşedinte Director general al EVERGENT Investments.

Din valoarea totală a activelor administrate, 75% reprezinta portofoliul de acţiuni cotate, iar 10,8% este portofoliul de acţiuni necotate. În linie cu strategia investiţională, compania a recalibrat portofoliul de active şi a continuat să acorde o atenţie deosebită companiilor din sectoarele energetic, cu 22% din valoarea totală a activelor, şi financiar-bancar, cu 41,3%.

EVERGENT Investments continuă dezvoltarea companiilor din portofoliul Private equity

Portofoliul Private - Equity, diferenţiatorul EVERGENT Investments, contribuie la creşterea pe termen lung a randamentului activelor administrate. Astfel:

Fermele de afini, deţinute prin Agrointens, au in prezent o suprafaţă cultivată de 105 ha. Compania este lider de piaţă în producţia de afine. EVER AGRIBIO, prin viitoarele culturi de afine bio, va acoperi un nou segment de piaţă cu o cerere în creştere accentuată.

ATRIA URBAN RESORT, proiect dezvoltat prin intermediul companiei STRAULESTI LAC ALFA SA, are ca obiectiv construirea a 1.378 apartamente. Proiectul, ajuns în Faza 3 de execuţie, este deja aliniat standardelor nZeb de eficienţă energetică. ATRIA a fost distins cu numeroase premii, iar printre ultimele acordate se numară "Residential Redevelopment/Renovation 2022-2023".

Mware Solutions, companie din sectorul IT, a dezvoltat un pachet complet pentru digitalizare, care include, pe lângă produsele existente BigConnect, o bază de date Enterprise edition şi un framework low-code pentru dezvoltare de aplicaţii, care reprezintă în acest moment o alternativă completă şi mult mai competitivă la pachetul tehnologic oferit de alţi jucători din piaţă.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă şi programele de răscumpărare, compania le oferă acţionarilor, atât profituri pe termen scurt, cât şi perspectiva pe termen lung de creştere a valorii activelor deţinute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a distribuit dividende care depasesc valoarea de 750 milioane lei . www.evergent.ro

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb