Eviden a finalizat două componente importante pentru securitatea cibenernetică

D.R.
Miscellanea / 7 iulie 2023

Eviden a finalizat două componente importante pentru securitatea cibenernetică

Eviden, parte a Atos şi lider în domeniul digital, cloud, big data şi securitate, anunţă finalizarea cu succes a unui proiect cheie de modernizare a capacităţilor şi sistemelor critice de securitate cibernetică în 22 de locaţii NATO, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informaţii (Agenţia NCI) a atribuit un contract către Eviden Romania ("Atos Convergence Creators SRL") pentru modernizarea a două componente cheie ale sistemului de securitate cibernetică: Network Intrusion Protection/Detection System (NIPS) and Full Packet Capture (FPC) system.

Aceste două componente joacă un rol important în activitatea Centrului de securitate cibernetică al NATO, ajutând la monitorizarea reţelelor Alianţei în vederea identificării şi raportării potenţialelor ameninţări şi probleme critice. Primul sistem, NIPS, utilizează algoritmi de recunoaştere a tiparelor pentru a notifica prompt agenţia NCI cu privire la traficul neobişnuit în reţelele NATO, în timp ce al doilea sistem, FPC, înregistrează în permanenţă toate activităţile din reţea şi reprezintă o sursă principală de informaţii în sprijinul activităţilor de răspuns la incidente.

Proiectul a fost contractat şi livrat de echipa Eviden România, ilustrând importanţa acoperirii globale cu expertiză locală.

"Participarea noastră la această activitate a fost o mare oportunitate de a ne folosi expertiza în domeniu şi ne bucurăm că am avut privilegiul de a contribui la consolidarea rezilienţei cibernetice a NATO. Această experienţă ne-a arătat încă o dată importanţa unei colaborări strânse şi eficiente într-un proiect de o asemenea anvergură şi vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea de soluţii inovatoare în domeniu", a declarat Ovidiu Dan, Head of Big Data & Security business line Eviden, Atos Group România.

"Această abordare colaborativă a fost esenţială pentru a asigura o execuţie fără probleme a planurilor de implementare. În cadrul Eviden suntem conştienţi de importanţa securităţii cibernetice în era digitală în care trăim, iar această colaborare cu NATO demonstrează angajamentul nostru de a proteja reţelele şi informaţiile vitale ale organizaţiilor noastre partenere", a declarat Diana Sipos, Country Manager Eviden România.

Această fază finală a proiectului de înlocuire a capabilităţilor NIPS şi FPC în întreaga reţea NATO a fost iniţiată în 2022, iar în decurs de un an, Eviden a reuşit să modernizeze tehnologia de securitate pentru cele 22 de locaţii menţionate.

"Având în vedere că ameninţările cibernetice devin tot mai sofisticate şi mai frecvente, agenţia NCI rămâne în fruntea eforturilor de securitate cibernetică din cadrul Alianţei, apărând reţelele NATO 24 de ore din 24, 7 zile din 7 şi permiţând transformarea digitală la nivelul întregii Organizaţii. Încheierea proiectului reprezintă un alt pas în această direcţie, consolidând rezilienţa cibernetică pentru a menţine reţelele NATO protejate", a declarat Miles Knight, Principal Project Manager, NATO Cyber Security Centre.

"Combinaţia dintre know-how-ul aprofundat al NATO şi expertiza specializată în domeniul securităţii cibernetice, precum şi un parteneriat excelent cu NATO, a fost esenţială pentru finalizarea cu succes a acestui proiect de implementare pe 22 de site-uri", a declarat Frank Amedick, Client Executive Partner, Eviden, Atos Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb