EXCLUSIV - Transelectrica SA: Audit solicitat după neregulile grave din procesul de recrutare a membrilor Directoratului

George Marinescu
Companii / 3 octombrie

EXCLUSIV - Transelectrica SA: Audit solicitat după neregulile grave din procesul de recrutare a membrilor Directoratului

Teodor Atanasiu şi Rareş Stelian Rusu, membrii Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, au emis o notificare oficială (document ce a ajuns în posesia Ziarului BURSA) pe data de 1 octombrie 2024, adresată auditorilor externi şi interni ai companiei, în care semnalează nereguli grave privind procesul de selecţie a candidaţilor pentru Directoratul acestei companii. Conform prevederilor Legii nr. 31/1990, privind societăţile comerciale, cei doi membri ai consiliului solicită un audit amănunţit pentru a evalua impactul acestor nereguli şi a recomanda măsuri corective.

În urma şedinţei Consiliului de Supraveghere din data de 30 septembrie 2024, Teodor Atanasiu şi Rareş Stelian Rusu au remarcat o serie de aspecte problematice care ridică suspiciuni asupra corectitudinii şi legalităţii procedurii de selecţie. Printre neregulile constatate de cei doi membtri ai Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica se numără:

Netransmiterea biografiilor candidaţilor: Această lipsă de transparenţă reprezintă un element esenţial ce afectează procesul de evaluare.

Nerespectarea termenelor legale: Încălcarea termenului de 30 de zile pentru transmiterea candidaturilor ridică suspiciuni privind legitimitatea procedurii.

Transmiterea întârziată a chestionarelor: Întrebările adresate candidaţilor au fost transmise la date diferite, ceea ce a facilitat schimbul de informaţii între candidaţi.

Conflictele de interese: Existenţa conflictelor de interese între membrii Consiliului Naţional de Resurse (CNR) şi candidaţi selectaţi reprezintă o problemă majoră ce poate influenţa deciziile.

Menţionăm că în şedinţa din 30 septembrie 2024, Consiliul de Supraveghere a adoptat decizia de numire a noilor membri ai Directoratului Transelectrica, decizie care include forma contractului de mandat şi remuneraţia acordată noilor membri.

Totuşi, având în vedere absenţa unor membri importanţi din motive personale, precum şi gravitatea neregulilor constatate, Teodor Atanasiu şi Rareş Stelian Rusu consideră necesară implicarea în investigarea detaliată a situaţiei.

Conform atribuţiilor conferite de Legea nr. 31/1990, cei doi membri ai consiliului solicită auditorilor externi şi interni să efectueze un audit detaliat pentru a evalua impactul neregulilor semnalate şi pentru a propune măsurile corective necesare. În solicitarea lor, aceştia cer ca raportul de audit să fie transmis în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, Teodor Atanasiu şi Rareş Stelian Rusu şi-au exprimat disponibilitatea de a discuta mai pe larg aspectele semnalate şi de a furniza toate informaţiile suplimentare necesare pentru finalizarea investigaţiei.

Notificarea trimisă de cei doi membri ai Consiliului de Supraveghere semnalează importanţa menţinerii unei transparenţe şi corectitudini maxime în cadrul procesului de selecţie a personalului de conducere al CNTEE Transelectrica SA. Având în vedere potenţialele nereguli, cei doi membri ai Consiliului de Supraveghere doresc ca măsurile corective să fie implementate cât mai curând, pentru a proteja integritatea şi legalitatea activităţii desfăşurate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb