EximBank, acord de cooperare cu agenţia de export a Republicii Coreea

Laura Boico
Bănci-Asigurări / 13 iunie 2016

EximBank a semnat recent, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Korea Trade Insurance Corporation (K-Sure), agenţia de export a Republicii Coreea, în urma căruia firmele româneşti vor putea participa, alături de companii coreene, la proiecte investiţionale derulate în terţe ţări, în condiţii favorabile şi concurenţiale corecte, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Prin semnarea acordului de cooperare cu K-Sure, EximBank continuă să încurajeze comunitatea exportatorilor români să abordeze pieţe noi, din afara Uniunii Europene, dar, mai ales, să se implice în tranzacţii de export complexe, cu participare internaţională, unde nivelul de competitivitate în creştere al companiilor româneşti poate fi valorificat cu succes. EximBank rămâne astfel un partener valoros pentru exportatorii români, atât prin oferirea instrumentelor necesare pentru derularea unor tranzacţii comerciale internaţionale sigure şi competitive, dar şi prin implicarea în crearea unor contexte favorabile pentru afaceri", a spus preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

În cadrul întâlnirii cu delegaţia coreeană, condusă de preşedintele K-Sure, Kim Young-hak, a fost subliniată importanţa cooperării la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, ca element fundamental de susţinere a creşterii economice, prin stimularea inovaţiei şi a creării de noi locuri de muncă, în vederea atingerii a noi ţinte de performanţă.

De asemenea, a fost punctat faptul că poziţia geostrategică a României la Marea Neagră şi statutul de stat membru al Uniunii Europene poziţionează ţara noastră ca partener deosebit de important în arhitectura comercială a Republicii Coreea în raport cu piaţa europeană.

K-Sure, agenţia de export a Republicii Coreea, a fost înfiinţată, ca şi EximBank, în 1992, şi gestionează un volum al exporturilor asigurate de aproape 25% din totalul exporturilor acestei ţări.

Potrivit statisticilor oficiale, la nivelul anului 2015, volumul total al schimburilor comerciale între România şi Republica Coreea s-a cifrat la aproape 960 de milioane de dolari, exporturile româneşti urcând cu 11,3% faţă de anul anterior, până la 459,3 milioane de dolari. De altfel, Republica Coreea a fost singura piaţă care a înregistrat o creştere a exporturilor în topul primelor 10 ţări necomunitare de destinaţie a mărfurilor româneşti. Ca şi structură, companiile locale au exportat în special maşini şi aparate mecanice, produse vegetale, lemn şi produse din lemn, conform comunicatului.

EximBank precizează că se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale.

În 2014, EximBank s-a poziţionat ca un factor de coagulare a comunităţii exportatoare şi şi-a asumat coordonarea înfiinţării Asociaţiei Române a Exportatorilor - AREX, dedicată susţinerii şi promovării intereselor firmelor româneşti ce derulează tranzacţii comerciale internaţionale. AREX reuneşte în prezent peste 100 de membri, atât din rândul companiilor importante ale industriei româneşti, cât şi IMM-uri, cu activităţi în domenii diverse - de la mobilă şi automotive, la energie, metalurgie sau IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb