Fabryo fuzionează cu firma Atlas Paints

Ziarul BURSA #Companii / 20 septembrie 2012

Producătorul de vopsele Fabryo, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, va fuziona cu firma Atlas Paints, divizia de materiale de construcţii a companiei Atlas Corporation, controlată de omul de afaceri grec John Sitinas. "Acţionarii Fabryo Corporation şi Atlas Corporation au ajuns la un acord cu privire la fuziunea operaţiunilor de materiale de construcţii ale celor două companii. Încheierea tranzacţiei va avea loc după primirea avizului de la Consiliul Concurenţei. Notificarea a fost depusă în cursul săptămânii trecute, decizia Consiliului Concurenţei fiind aşteptată în următoarele luni", se arată într-un comunicat al celor două companii.

Atât Fabryo Corporation, cât şi Atlas Corporation se numără printre jucătorii importanţi pe piaţa vopselelor şi tencuielilor decorative. În plus, Atlas Corporation este producător şi distribuitor de produse de termoizolare, adezivi şi mortare pentru construcţii şi produse de hidroizolare.

În prezent, Atlas Corporation trece printr-un proces de divizare a operaţiunilor, în urma căruia divizia de materiale de construcţii se va constitui într-o companie separată, denumită Atlas Paints. Acţionarul majoritar al Atlas Corporation, Chroma Holdings, va deveni, de asemenea, acţionarul majoritar al Atlas Paints.

Chroma Holdings este controlată de antreprenorul grec John Sitinas.

Atlas Corporation va păstra şi va continua să dezvolte cealaltă divizie a companiei, care se ocupă de importul şi distribuţia de produse electronice şi care nu face obiectul acestei tranzacţii.

După încheierea tranzacţiei, Atlas Paints şi Fabryo Corporation vor deveni parte din acelaşi grup. Acţionarii celor două companii vor rămâne acţionari ai noului grup.

În 2011, cifra de afaceri a Fabryo Corporation a fost de aproximativ 123 de milioane lei, iar cifra de afaceri a diviziei de materiale de construcţii a Atlas Corporation (cumulată pe cele 4 categorii de produse) a fost de aproximativ 50 de milioane lei.

Fabryo Corporation este unul dintre producătorii importanţi de vopsele şi tencuieli decorative din România. Compania deţine o platformă de producţie de vopsele în Popeşti-Leordeni, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 270 de angajaţi. Fabryo Corporation este controlată de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures.

Divizia de materiale de construcţii a Atlas Corporation, care va deveni o nouă companie în urma procesului de divizare - Atlas Paints - activează pe patru segmente ale pieţei materialelor de construcţii, respectiv vopsele şi tencuieli decorative, adezivi şi mortare pentru construcţii, produse de termoizolare şi produse de hidroizolare, potrivit Mediafax. Divizia de materiale de construcţii operează pe platforma de producţie din Tunari, Judeţul Ilfov, şi are aproximativ 170 de angajaţi.

Chroma Holdings, acţionarul majoritar al Atlas Corporation, este, de asemenea, acţionar majoritar în Atlas Warehousing, o companie care deţine 85.000 mp de teren şi 24.000 mp de depozite şi spaţii de birouri în nordul Bucureştiului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb