Famous Roses vinde, la noi şi în Europa, trandafiri franţuzeşti medaliaţi

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2015

Famous Roses vinde, la noi şi în Europa, trandafiri franţuzeşti medaliaţi

Famous Roses vinde, online, atât pe piaţa noastră, cât şi în Europa, trandafiri franţuzeşti aduşi din renumitele pepiniere Meilland Richardier şi Georges Delbard, pentru toamna acestui an urmând să aducă trandafiri de la Poulsen, Franţa, ne-a spus Viaceslav Buhna, proprietarul companiei.

Domnia sa ne-a declarat: "Trandafirii pentru grădină produşi de aceste pepiniere sunt celebri în întreaga lume, deoarece au fost medaliaţi în concursurile internaţionale importante. Fiecare sortiment are propria poveste care îl defineşte şi îl face cu atât mai special. Trandafirii care poartă numele unor celebrităţi au fost botezaţi chiar de ele".

Reporter: De când vindeţi trandafiri franţuzeşti pe piaţa românească?

Viaceslav Buhna: Primele comenzi pe Famous Roses le-am avut în toamna lui 2011, însă pentru lansarea afacerii am început să lucrez din 2010. În toamna lui 2010 am vizitat renumitele pepiniere Meilland Richardier şi Georges Delbard din Franţa. Aceste pepiniere sunt cele mai apreciate din întreaga lume, pentru calitatea şi frumuseţea trandafirilor pe care îi produc. Trandafirii pentru grădină produşi de aceste pepiniere sunt celebri în întreaga lume, deoarece au fost medaliaţi în concursurile internaţionale importante.

Majoritatea comenzilor sunt primite online, pe site-ul nostru.

Reporter: Ce tipuri de trandafiri comercializaţi?

Viaceslav Buhna: Oferim cel mai vast sortiment de trandafiri, astfel încât cei pasionaţi să-şi poată crea o grădină de basm. Avem toate culorile posibile, cu parfumuri diverse şi înfloriri spectaculoase. În funcţie de utilitate, clienţii îşi pot alege trandafiri urcători sau acoperitori de sol, cu flori mari sau grupate, pentru bordură sau pomişori-plângători. Pentru cei cărora le place dulceaţa rafinată, punem la dispoziţie şi o gamă vastă de trandafiri de dulceaţă.

Reporter: De unde procuraţi trandafirii?

Viaceslav Buhna: Tufele de trandafiri sunt aduse direct din Franţa, de la renumitele pepiniere Meilland Richardier şi Georges Delbard, iar pentru sezonul de toamnă 2015 vom aduce trandafiri de la Poulsen, un producător din Danemarca, recunoscut şi apreciat în întreaga lume.

Reporter: Care sunt avantajele pe care iubitorii de trandafiri le au dacă apelează la dumneavoastră?

Viaceslav Buhna: Avantajele pe care le oferim sunt calitatea premium, serviciile excelente oferite clienţilor noştri şi garanţia pentru trandafirii comercializaţi (înlocuim orice trandafir care a avut probleme de prindere). Comercializăm doar trandafiri cu licenţă de calitate premium (tufe viguroase de 2 ani care fac flori frumoase încă din primul an de la plantare). Fiecare trandafir este însoţit de poză şi etichetă cu codul de bare care atestă originalitatea varietăţii.

Reporter: Ce servicii asiguraţi?

Viaceslav Buhna: Oferim livrare prin curier oriunde în România şi Europa. Clienţii noştri primesc consultanţă gratuită pentru întreţinerea şi creşterea trandafirilor, combaterea bolilor şi dăunătorilor şi pentru aplicarea îngrăşămintelor.

Reporter: Cum trebuie îngrijiţi trandafirii franţuzeşti?

Viaceslav Buhna: Deşi sunt trandafiri premium, trandafirii franţuzeşti nu necesită o îngrijire specială în comparaţie cu alţi trandafiri. Aceştia sunt rezistenţi la condiţiile climaterice, boli şi dăunători. Fiecare varietate de trandafir, înainte de a fi scoasă pe piaţă, este testată în şase zone geografice diferite din lume. Sunt testaţi în zone cu umiditate mare, în zone foarte călduroase sau în zone cu ger puternic. Trandafirii comercializaţi de noi cresc la fel de frumos atât în Rusia şi Australia, cât şi în toată Europa.

Reporter: Care este povestea acestor trandafiri?

Viaceslav Buhna: Fiecare sortiment are propria poveste care îl defineşte şi îl face cu atât mai special. Trandafirii care poartă numele unor celebrităţi au fost botezaţi chiar de ele. De exemplu, la botezul trandafirului "Julio Iglesias", însuşi Julio Iglesias a participat la ceremonie, stropindu-l cu şampanie. Fiecare trandafir comercializat de Famous Roses are cel puţin o medalie în portofoliu, obţinută la concursuri internaţionale importante. Foarte mulţi dintre clienţii noştri colecţionează aceşti trandafiri, grădinile lor arătând că nişte rosarii de expoziţie.

Reporter: Care este raportul cerere/ofertă?

Viaceslav Buhna: De când am lansat site-ul, cererea este în creştere de la an la an, iar, în medie, avem o creştere a vânzărilor de 30% pe an.

Reporter: Care este profilul clienţilor dumneavoastră?

Viaceslav Buhna: Clienţii noştri au o vârstă de peste 35 de ani şi venituri peste medie, 55% sunt femei, iar 45% - bărbaţi.

Reporter: Ce preţuri au trandafirii pe care îi vindeţi?

Viaceslav Buhna: Trandafirii cu rădăcina nudă/goală au un preţ mediu de 14 Euro, iar cei cu rădăcina la ghiveci au un preţ mediu de 18 Euro.

Reporter: Cât aţi investit în această afacere?

Viaceslav Buhna: În primul an al business-ului am investit 4.500 de euro în marketing şi 18.000 de euro în amenajarea pepinierei şi a stocului de trandafiri.

Reporter: Ce investiţii urmează să mai faceţi?

Viaceslav Buhna: Anul acesta extindem pepiniera, investiţia aferentă dezvoltării noii locaţii fiind de 25.000 de euro, în timp ce pentru marketing am bugetat 9.000 de euro.

Reporter: Intenţionaţi să vă extindeţi şi în alte regiuni?

Viaceslav Buhna: În următorii doi ani vom investi pentru a ne face mai cunoscuţi în ţările din Uniunea Europeană.

Reporter: Mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb