FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2015, Veniturile Allianz-Ţiriac au crescut cu 13% în primul semestru

Mihai Berbec
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 august 2016

Veniturile Allianz-Ţiriac au crescut cu 13% în primul semestru

Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat, în primul semestru al anului, venituri la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă şi sănătate) de peste 598 milioane lei, în creştere cu aproximativ 13% faţă de acelaşi interval al anului precedent, informează un comunicat al companiei trimis redacţiei.

În aceeaşi perioadă, profitul operaţional consolidat a urcat la 51,7 milioane lei, cu 11,5 milioane lei mai mult faţă de primul semestru al anului.

Segmentul asigurărilor generale deţine, în continuare, o pondere majoritară în totalul veniturilor Allianz-Ţiriac, respectiv circa 90%. Diferenţa de 10 procente provine din realizările înregistrate din vânzările de asigurări de viaţă.

Potrivit comunicatului, la nivelul asigurărilor generale, valoarea veniturilor a ajuns la finele primelor şase luni ale anului la 536 milioane lei, înregistrând o creştere de peste 13% faţă de anul trecut (472,3 milioane lei în primul semestru). Avansul subscrierilor a fost susţinut atât de segmentul asigurărilor auto (+13,2%), cât şi de evoluţia afacerilor non-auto (+14%).

Compania precizează: "Se remarcă o creştere semnificativă la nivelul asigurărilor de persoane, de 28%, avansul cel mai accentuat înregistrându-se pe segmentul asigurărilor de sănătate (67,9%). În egală măsură, subscrierile din asigurările de bunuri şi proprietăţi au urcat până la 94 milioane de lei, evidenţiind o creştere semestrială de 8 procente. Per total, veniturile din asigurări non-auto au atins, la finele lunii iunie, o valoare de 162,4 milioane lei, faţă de 142,5 milioane lei cu un an în urmă".

Asigurările auto au generat venituri semestriale de 373,2 milioane lei, susţinute de creşterea accelerată a vânzărilor de poliţe RCA.

"Creşterea înregistrată în vânzările RCA este în consens cu dinamică pieţei unde s-a înregistrat un avans semnificativ în comparaţie cu anul trecut. Sigur, cea mai bună veste din piaţă o reprezintă însă scăderea ratei combinate, fiind un semnal că pierderile pe acest segment încep să se diminueze. Departe totuşi de a putea acoperi toate cheltuielile implicate. În ceea ce priveşte Allianz-Ţiriac, deşi profitabilitatea s-a îmbunătăţit marginal pe acest segment, de la 108% rată combinată la 106%, asigurările de tip RCA continuă să rămână o linie neprofitabilă. Obligaţiile de plată, doar pentru RCA, la finele lunii iunie 2016, înregistrau o valoare de peste 370 milioane lei, cu circa 15 procente mai mult faţă de anul trecut. O treime din aceste obligaţii sunt reprezentate de vătămările corporale", a precizat Aurel Badea, directorul Direcţiei Tehnice.

În cursul unei zile, de exemplu, Allianz-Ţiriac achita, în medie, circa 60 de dosare de daună doar pentru RCA.

La nivel agregat, valoarea despăgubirilor achitate de către Allianz-Ţiriac pentru asigurările generale în prima jumătate a anului în curs a ajuns aproape de 220 milioane lei.

Vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au înregistrat, de asemenea, o creştere de 9 procente, până la 62,7 milioane lei, cu 5 milioane mai mult faţă de primul semestru al anului trecut.

Asigurările de tip unit linked (cu componentă investiţională) deţin o pondere de peste 43% din totalul vânzărilor de asigurări de viaţă, în timp ce asigurările tradiţionale - individuale şi de grup - au contribuit cu restul de 57%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb