FAŢĂ DE ANUL ACESTA, Grupul Volkswagen a redus bugetul de investiţii pentru 2016 cu 30%

Companii / 21 noiembrie 2015

Grupul Volkswagen a redus bugetul de investiţii pentru 2016 cu 30%

Actualizare EPA: Probleme cu emisiile la mii de maşini fabricate de marca germană începând din 2009

Grupul auto Volkswagen a informat autorităţile americane că problemele privind emisiile se extind la mii de vehicule suplimentare, fabricate începând cu anul 2009, anunţă Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA), citată de Mediafax.

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, există probleme privind nivelul emisiilor la alte câteva mii de motoare de capacitate mare instalate pe vehicule de lux şi pe SUV-uri fabricate începând cu anul 2009.

"Autorităţile americane vor continua investigaţia şi vor lua toate măsurile adecvate", precizează EPA.

Suspiciunile se referă la motoare diesel cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri cubi instalate pe circa 10.000 de vehicule Porsche, Audi şi alte mărci ale grupului VW vândute în Statele Unite începând cu anul 2014. Este vorba de modelul Volkswagen Touareg 2014, Porsche Cayenne 2015, Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, şi Q5 2016.

(A.C.)

---------------------

Consiliul de administraţie al grupului german Volkswagen AG a decis să reducă cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, în condiţiile în care costurile scandalului emisiilor poluante continuă să crească, transmite Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a informat vineri că anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru construcţia de uzine şi dezvoltarea de tehnologii. Comparativ, în 2015, Volkswagen promitea că va investi, în medie, 17,1 miliarde de euro în fiecare an până în 2019.

"Ceea ce cu siguranţă nu vom face este să reducem cheltuielile astfel încât să ne fie afectat viitorul", a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima dată după criza financiară din 2009 când Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar şi aşa investiţiile de capital preconizate de Volkswagen pentru 2016 sunt mai mari decât media de 8,6 miliarde de euro pe an înregistrată în perioada 2010-2012.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 şi 65 de miliarde de euro, iar analiştii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operaţiuni.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb