Fepra Internaţional, în parteneriat cu R-CREATE, dezvoltă o platformă digitală dedicată economiei circulare

J.P.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

Fepra Internaţional, în parteneriat cu R-CREATE, dezvoltă o platformă digitală dedicată economiei circulare

Fepra International şi startup-ul local R-CREATE anunţă lansarea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea şi aplicarea pe scară largă a soluţiilor de economie circulară, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Parteneriatul demarează în luna decembrie a acestui an şi implică dezvoltarea unei platforme digitale comune de economie circulară, care asigură urmărirea şi eficienţa resurselor fizice în fluxurile logistice, campanii de comunicare pentru promovarea beneficiilor unui consum ecologic şi sustenabil, precum şi crearea unui serviciu tip reuse de către R-CREATE, personalizat pentru clienţii FEPRA. Platforma digitală va oferi soluţii de reducere a impactului asupra mediului atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice care doresc să adopte un comportament responsabil şi să îşi reducă amprenta de carbon.

Obiectivul platformei este stimularea schimbării de paradigmă din economia locală şi mondială, prin trecerea de la o societate de consum către o societate responsabilă în alocarea şi utilizarea resurselor, cu ajutorul măsurilor şi soluţiilor de reutilizare şi reducere a ambalajelor.

Ionuţ Georgescu, Director General al FEPRA: "În calitate de trendsetteri pe piaţa deşeurilor de ambalaje, avem o responsabilitate în plus în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi încurajarea consumului sustenabil, de aceea ne bucurăm să punem bazele unui parteneriat strategic cu R-CREATE pentru dezvoltarea unei platforme digitale comune de economie circulară. Considerăm că în domeniul reciclării şi reutilizării avem nevoie de cât mai multe astfel de iniţiative inovatoare, care au potenţialul de a produce schimbări la nivel de societate. Totodată, colaborarea cu R-CREATE reprezintă un pas firesc în evoluţia portofoliului nostru de servicii, care acum va include şi soluţii de reutilizare pentru ambalajele puse pe piaţă de producătorii şi importatorii români."

În contextul schimbărilor legislative de nivel european, prin definirea de norme şi penalităţi menite să scadă producţia de ambalaje de unică folosinţă şi să promoveze soluţiile reutilizabile, parteneriatul FEPRA şi R-CREATE deschide noi orizonturi pentru piaţa din România şi contribuie semnificativ la tranziţia acesteia către o economie circulară.

Linda Vasilescu, fondator R-CREATE: "Prin asocierea FEPRA & R-CREATE facem un pas înainte în direcţia economiei circulare, care este zona de unde va veni următoare schimbare de paradigmă economică în următorii ani. Interesul consumatorilor pe de o parte, dar şi constrângerile tot mai stricte aduse de Uniunea Europeana pentru limitarea efectelor asupra mediului, pun tot mai multă presiune pe actorii economici, accelerând tranziţia spre procese sustenabile. FEPRA este un pionier în această privinţă, iar noi ne dorim să completăm gama de soluţii disponibile pentru mediului economic cu soluţiile noastre digitale, ce încurajează procese tip < reuse >."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb