Fermierii investesc în soluţii pentru a reduce pagubele provocate de secetă

G.D.
Materii Prime / 24 august 2022

Fermierii investesc în soluţii pentru a reduce pagubele provocate de secetă

Cu greu există o parte a ţării care să nu fie afectată de lipsa îndelungată de precipitaţii. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, peste 400.000 de hectare din România sunt afectate de secetă, iar numărul cererilor de despăgubire creşte de la o zi la alta, conform unui comunicat remis redacţiei. Impactul secetei poate fi observat, de asemenea, în statisticile de vânzări ale Malagrow România, unde cererea de biostimulatori pentru a diminua efectele stresului cauzat de secetă asupra plantelor a crescut cu peste 40 de procente faţă de primăvara acestui an.

Potrivit sursei citate, statisticile de vânzări indică, în mod clar, că fermierii români sunt implicaţi într-o luptă uriaşă cu seceta, care a provocat pagube semnificative în multe zone ale ţării. Agricultorii au investit mult mai mult decât de obicei în biostimulatori care ajută plantele să facă faţă stresului cauzat de lipsa precipitaţiilor.

Toate acestea se reflectă în faptul că astfel de produse de la Malagrow România au fost foarte solicitate de fermieri în ultimele luni. Cererea pentru biostimulatorul Megafol, care se potriveşte perfect pentru acest scop, a crescut cu aproape o treime. Acest produs a fost foarte solicitat atât de horticultori, cât şi de fermierii care au culturi arabile.

Din cauza temperaturilor ridicate, o problemă frecvent semnalată de fermieri în culturile lor a fost deficitul de calciu, ceea ce i-a determinat să folosească mai multe suplimente cu calciu. Calbit C de la Malagrow România s-a vândut foarte bine în ultimele luni - vânzările au crescut cu aproape 24 la sută - deoarece produsul asigură un aport adecvat de calciu chiar şi la temperaturi ridicate.

Conform statisticilor de vânzări ale companiei, un alt produs pentru care vânzările au crescut semnificativ este Radifarm, un biostimulator cu care fermierii au reuşit să reînnoiască în mod constant sistemul radicular al plantelor. Cererea pentru acest produs a crescut cu 42 la sută, subliniază sursa citată.

"Întărirea şi reînnoirea sistemului radicular al plantelor şi eliminarea deficitului de calciu sunt deosebit de importante în perioadele cu temperaturi ridicate. Fără rădăcini bine dezvoltate, planta nu îşi poate menţine producţia, iar deficitul de calciu poate cauza pierderi importante de producţie. Mulţi fermieri au recunoscut acest lucru şi au răspuns la această problemă prin achiziţionarea de biostimulatori care pot oferi o soluţie la stresul provocat de secetă", a declarat Csaba Éber, director general al Malagrow România.

Experienţa Malagrow România arată că producătorii agricoli au devenit mai sensibili la preţuri, motiv pentru care produsele în ambalaje mai mici s-au vândut foarte bine în ultimele luni. Gama de îngrăşăminte Master Supreme a devenit, de asemenea, extrem de populară, deoarece a demonstrat rezultate spectaculoase la culturile de tomate şi de ardei, chiar şi la jumătate din doză.

DeccoShield, un îngrăşământ pe bază de carbonat de calciu, a fost, de asemenea, foarte căutat, în special în sudul ţării, de către cultivatorii de pepene galben, deoarece produsul asigură o protecţie eficientă împotriva radiaţiilor UV şi a arsurilor solare.

Un alt produs care şi-a dovedit eficienţa şi pe care fermierii din România l-au cumpărat în cantităţi mult mai mari în acest an este biostimulatorul Sweet, care ajută coacerea şi colorarea, în mod natural, a fructelor şi legumelor.

În România, potrivit rapoartelor primite de Ministerul Agriculturii, principalele pagube cauzate de lipsa îndelungată a precipitaţiilor au fost înregistrate la culturile de grâu, triticale, porumb şi floarea-soarelui, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb