Flori Dinu, directorul Hexi Pharma - în arest la domiciliu

A.R.
Ziarul BURSA #Companii / 30 mai 2016

Flori Dinu, directorul general Hexi Pharma, a fost plasată în arest la domiciliu, Judecătoria sectorului 5 respingând, sâmbătă, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a acesteia. Decizia instanţei nu este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus reţinerea inculpatei Flori Dinu, sub aspectul săvârşirii a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţiei improprii la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Comunicatul procurorilor arată: "Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare".

Parchetul subliniază că Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma şi prin asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat, în intervalul menţionat, luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.

Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale şi faţă de Mihail Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru "complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor - în formă continuată", acesta aflându-se, în prezent, sub control judiciar.

Compania Hexi Pharma a transmis, sâmbătă, că directoarea Flori Dinu ar fi aflat abia vineri, în urma unei anchete interne, că existau reţete schimbate pentru o parte din produse, însă acestea aveau o diluţie conformă cu normele europene în materie de biocizi şi erau eficiente.

Comunicatul societăţii arată: "Flori Dinu nu a făcut nicio declaraţie la Parchet, în ultimele 24 de ore. Directorul Hexi Pharma nu a făcut, nici aseară (n.r. vineri), nici în cursul zilei de astăzi (sâmbătă), niciun fel de declaraţii la Parchet. Ţinem să precizăm că a existat o citaţie de la Parchet pentru ieri (n.r. vineri), 27.05, ora 17:00, dar pentru Hexi Pharma în general. Informaţia că a fost citată şi nu s-a prezentat este falsă. Mandatul de aducere a venit la ora 16:00, în timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de anchetă încă de la început şi s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17:00. Nu a fost ridicată de acasă sau de pe stradă, a mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascaţi.

Avem informaţii sigure de la avocaţi că nu a dat niciun fel de declaraţii până în acest moment şi informaţii de la angajaţii companiei că, în cursul zilei de ieri (n.r. vineri), în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevar, reţete schimbate pentru o parte dintre produse, dar că diluţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente. Din informaţiile de la avocat, nu a declarat acest lucru până în acest moment, întrucât nu a avut ocazia".

Vineri după-amiază, Flori Dinu a fost ridicată cu mandat şi dusă la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluaţi de la Hexi Pharma, aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore.

Amintim că Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit, acum o săptămână, în urma unui accident de maşină pe marginea căruia au apărut diverse ipoteze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb